l1
l2


S

 

Selyemút Rally: Despres szakaszgyőzelemmel növelte előnyét

Július 16.
Szakaszgyőzelemmel tért vissza a pénteki pihenőnapról Cyril Despres a Selyemút Rallyn, a Peugeot pilótája ezzel tovább növelte összetettbeli előnyét Sebastien Loeb előtt. Szalay 32. lett, míg Lisziéknek nincs mért idejük.

A Peugeot csapatból Cyril Despres és navigátora, David Castera intett búcsút Kazahsztánnak a legsikeresebben. A szombati szakasz viszonylag rövid volt az eddig megszokott távokhoz képest, azonban 2000-2600 méteres tengerszint feletti magasságokban kellett helyt állnia a fiúknak. A futamgyőzelemre jelenleg esélyes versenyző 2 perc 46 másodperccel előzte meg csapattársát, Loeb-öt, akivel szemben így összetettben 10:46-ra nőtt előnye.

A harmadik helyen Vlagyimir Vasziljev ügyeskedett, aki nemcsak a szombati szelektíven, de összetettben is Loeb mögött mocorog. Az orosz Minis egészen pontosan 14 perccel lassabb az élen álló Despres idejéhez képest. Mögötte csütörtökön Yazeed Al-Rajhi érkezett - ez pedig most sincs másképpen, csupán az időkülönbség változott. A szaúdi srác ez alkalommal csupán egy 8. időt tudott autózni, összetettben azonban még ennek ellenére is megmaradt dobogóközeli pozíciója. Vasziljev és közötte 6 perc van.

Szalay Balázs és Bunkóczi László szombaton egy 32. időt hozott össze, ezzel összetettben most nem javítottak két helyet, mint azt az előző két versenynapon tették, csupán egyet - a vasárnapi megmérettetést az összetett tábla 23. pozíciójából várják. 

"Össze-vissza csúszkáltunk a sárban, a gyakori vízátkelések miatt pedig a felismerhetetlenségig sáros lett az autó a szakasz végére. Egyszer egy kicsit el is keveredtünk emiatt, mert bár Laci bemondta, hogy negyven fokos szögben menjek balra, alig láttam valamit a szélvédõn, és megtippelni sem tudtam, merre van az. Így viszont a mögöttünk jövõ lengyel megelõzött, s attól kezdve ötven méteres távolságból üldöztük õt a célig. Szerencsére nem volt por, úgyhogy ezt simán megtehettük" - – mondta Szalay, majd még elárulta: a határátlépés után gyönyörû utak, virágok, tisztaság fogadta õket Kínában, no és a sivatag szele - vasárnaptól ugyanis a Góbiban autózik a mezõny.

A 2016-os Silk Way Rally állása a hetedik szakasz után:
1. DESPRES Cyril/CASTERA David - Peugeot 2008 DKR 12:09:19
2. LOEB Sébastien/ ELENA Daniel - Peugeot 2008 DKR + 10:46
3. VASILYEV Vladimir/ZHILTSOV Konstantin - Mini ALL4 Racing + 14:00
4. AL RAHJI Yazeed Mohamed/GOTTSCHALK Timo - Mini ALL4 Racing + 20:01
5. RAKHIMBAYEV Aidyn/NIKOLAEV Anton - Mini ALL4 Racing + 21:22
6. HAN Wei/GARCIN Jean-Pierre - SMG ORC + 44:33
7. FIRSOV Evgeny/FILATOV Vadim - Toyota Pickup Track + 46:18
8. SAZONOV Yuriy/TSYRO Dmytro - Toyota Hilux Overdrive + 55:33
9. ISSABAYEV Bauyrzhan/DEMAYANENKO Vladimir - Mini ALL4 Racing + 55:43
10. HUNT Harry/SCHULZ Andras - Mini ALL4 Racing + 1:01:11
23. SZALAY Balazs/BUNKOCZI Laszlo - Opel Mokka + 2:04:10

Lara