l1
l2


yS

 

Stanley Kupa győztes a 2017-es Polo WRC-ben

Július 26.
Eseménydús tesztet hagyott maga mögött a Volkswagen, melyhez Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen mellett ezúttal Marcus Grönholm, egy Stanley kupa győztes hokis és a Polo WRC 2017 is csatlakozott

A finnországi Jamsa mellett található murvás utakon próbálgatták a Volkswagen Motorsport legújabb találmányát a fiúk. "Ez volt az egyik kedvenc tesztem." - kezdte Latvala. "A körülmények ideálisak voltak ahhoz, hogy a hétvégi Jyvaskyla központú futamra minden téren felkészüljünk - kavicsos murvákon autóztunk rengeteg ugratóval tűzdelve. Nagyon várom a futamot, ahol nemcsak az autózás élmény, hanem a hatalmas tömeg, ami a szakaszokon fogad. Ez bizonyítja, hogy a ralinak igazán nagy rajongótábora van."

Egyértelmű, hogy Latvala, mint igazi vérbeli ralis lelkesedik a saját sportágáért, de nem véletlenül tetszett meg az autózás NHL-ben játszó Olli Maata-nak sem. A Pittsburgh Penguins-szel idén Stanley kupát nyert játékos egy kör erejéig a teszten helyet foglalhatott honfitársa, Jari-Matti Latvala mellett. "Egyedülálló élmény volt!" - mondta a hokis. "Őrület, ahogy Jari kezeli a WRC-t."

A finn tehetség mellett egyébként a csapatnak még volt egy vendége, akinek látogatása igazán megtisztelő volt a németek számára – ő pedig nem volt más, mint a legendás ralis, Ari Vatanen.

Lara