l1
l2


yS

 

A Citroen szeptember hirdeti ki jövő évi csapatát

Augusztus 8.
Nem sokáig szeretné halogatni a Citroen csapata a jövő versenyzőinek összeállítását. A francia alakulat feje, Yves Matton szerint szeptember végére akár az is eldőlhet, hogy kik fogják képviselni a márkát a 2017-es világbajnokságon a legújabb C3 WRC-vel.

A franciák ugyan nem minden futamon vannak ott a rali világbajnokság rajtvonalánál az idei szezonban, mindezek ellenére egész sikeres pályafutást tudhatnak magukénak 2016-ra vonatkozóan. Az elmúlt hétvégén a csapat számára Kris Meeke a második győzelmet gyűjtötte be, míg a dobogó legalsó fokára is egy DS3-as WRC érkezett Craig Breen jóvoltából. Meeke már biztosan száguldozhat a C3-as WRC-vel, ugyanis ő az, akinek 2018 végéig szól a szerződése.

Yves Matton nem jelölt meg egy versenyzőt sem, bár van elképzelése a felállásról, de ezt még befolyásolhatja az ADAC Rally Deutschland (augusztus 18-21.) és akár a kínai (szeptember 8-11.) megmérettetés eredménye is.

A tervek szerint Kris Meeke legközelebb Kínában próbálhat szerencsét a VB-n, míg Stephane Lefebvre privát támogatással lesz részese a német ralinak. Craig Breen most egy kicsit pihenhet - a finn ralin harmadik helyet megszerző ír srác úgy néz ki, hogy se a németekhez se a kínaiakhoz nem fog elutazni.

A Citroen számára egyébként még az sem tisztázott, hogy pontosan mennyi C3-assal szeretné befolyásolni a 2017-es év pontjainak alakulását. Megeshet, hogy két állandó páros mellett részprogramban Khalid Al-Qassimi is ott lehetne bizonyos futamokon.

Breen a finn helyezés után egyébként kifejezetten pozitívan befolyásolta Matton nézetét: "Amit Craig alakított a múlt hétvégén, az valami elképesztő volt! Már Lengyelországban is lehetett látni rajta, hogy akar - a finneknél pedig bizonyított is. Tökéletes munkát végzett! Szombaton volt egy kis fejtörés, ki hogyan folytassa tovább, ki javára dőljön a mérleg, azonban Ott Tanak búcsúja után átértékelődött a helyzet." - mondta Matton.

Lara