l1
l2


yS

 

Opel Gaál: Köszönjük a segítséget!

Augusztus 12.
Barátok, ismerősök, raliszurkolók és segítőkész emberek összefogásának köszönhetően tud rajthoz állni a gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapata a Baranya Kupán. Két héttel ezelőtt, a Székesfehérvár Ralin a kardántengely felfüggesztése és a hátsó hídban lévő kúpkerék is megsérült az Opel Ascona B-ben. Mivel ezekből az alkatrészekből nem lehet újat beszerezni, bontott hátsóhídra volt szükség. Ennek a felkutatására kért segítséget a csapat a Facebookon, amelyet több ezren osztottak meg. Az eredmény sem maradt el: sikerült több garnitúrát is beszerezni a hiányzó alkatrészekből és az autót felkészíteni. Így Gaál Ádám valamit Kalapács Kornél már az Országos Historic Ralibajnokság ötödik futamára tud koncentrálni.

Gaál József, csapatvezető: - Először is szeretném megköszönni minden barátunknak, ismerősünknek és az egész rali társadalomnak a segítséget. Közel negyven éves technikáról és alkatrészekről van szó, amikből nem lehet újat vásárolni az interneten. Ezért kértünk segítséget a Facebookon, amit számomra is hihetetlen módon, több ezren osztottak meg. Szerintem nincs olyan Opel Ascona az országban, amit ne találtunk volna meg. Például egy idős bácsi is felhívott minket, hogy van egy hátsó hídja.

Rengeteg alkatrészt sikerült beszereznünk, a lefogazott kúpkerékből hármat is találtunk, szerintem a következő évtizedre meg van oldva az utánpótlás ebből az alkatrészből. Az autót felkészítettük és nagyon nagy boldogság volt számomra, amikor tegnap (csütörtök) este feltettük a trélerre, azt ráakasztottuk a szervizautóra, hogy reggel Ádám elindulhasson vele a versenyre.

Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget, e nélkül az összefogás nélkül nem lehettünk volna ott a Baranya Kupán.

Gaál Ádám: - Óriási dolog, hogy találtunk alkatrészt, hogy ennyien segítettek és hogy apuék fel tudták készíteni az autót a versenyre. Miután összeraktuk, mentünk vele nyolcvan kilométert, hogy minden rendben van-e.

Én persze az egész teszt alatt mindenféle hangokat, rezonanciákat hallottam, még aput is rávettem, hogy üljön be az autóba, pedig ilyet nem nagyon szokott. Azt mondta, hogy ezek teljesen normális hangok, ne aggódjak.

A Baranya Kupa az egyik kedvenc versenyem, itt navigáltam először, bízom benne, hogy egy jó eredménnyel tudjuk meghálálni mindenkinek a segítségét és vasárnap esete fülig érő szájjal jövünk haza a versenyről.

További információ:

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

http://www.opelgaal.hu/

(X)