l1
l2


yS

 

Nehézkesen indult Kordáék világkupája

Augusztus 12.
Nem indult jól a magyar tereprali világkupa futam a Korda Racing versenyzői számára, Korda Eriket műszaki hiba lassította a pénteki prológon, Linninger Patrik pedig nem találta a ritmust a nyitó szakaszon.

Idén ismét új helyszínre költözött a Hungarian Baja pénteki nyitó szakasza, ezúttal a veszprémi lőtér „0” pontja környékén kialakított 11 kilométeres pályán hangolhatott a mezőny a hétvégi versenyre. A pénteki szakasz ezúttal is a szombati rajtsorrendről volt hivatott dönteni, az első 10 helyezett ezúttal is megválaszthatta másnap rajtpozícióját. Ebből a társaságból végül éppen hogy kimaradt a Korda Racing párosa, Korda Erik és Csató Attila egy műszaki hiba miatt, csak a 11. helyen zárta az első napot.

„Sajnos most nem indultak jól a dolgok, kuplunghibával küzdöttünk a pénteki prológon és emiatt kicsúsztunk az első 10-ből, de ez még csak a kisebbik baj." - kezdte Korda Erik a nap értékelését. "A nagyobbik gond az, hogy a fiúk az esti szervizben sem találtak meg a hiba okát. Az elmúlt hetekben már két vadonatúj kuplungot raktunk az autóba, de valahol máshol lehet a gond, mert újra meg újra előjön, ami miatt alig tudok sebességet váltani. Reggel lesz még egy 1 órás szervizünk, reméljük ennyi idő elég lesz arra, hogy megtaláljuk és orvosoljuk a hibát, mert holnap két 150 kilométeres szelektív szakasz vár ránk és ott ilyen autóval nagyon nehéz lenne."

A motoros mezőnyben Linninger Patrik saját bevallása szerinte egész egyszerűen nem ment jól a Hungarian Baja első napján, a Korda Racing motorosa ugyanis elégedetlen a világkupa és EB mezőnyben elért abszolút 9. helyezésével, pedig a magyar bajnokságban így is megnyugtató előnnyel áll az élen. A magyar bajnoki értékelés második helyén csapattársa, az élete első tereprali versenyét teljesítő Mária István György követi, a színtiszta Korda Racing dobogóról pedig a csapat harmadik tagja, Tóth Attila gondoskodott.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, , StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS Könyvelés tanácsadás Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, VIWA Vitaminvíz, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, Revo-Tec Bt, Atervinning Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Prevenció Patika, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Ökobusz Kft, Landrich Kft, CNC Factory Kft, Muzsai Metál Kft, ReKa Gym, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Sandlander Kft, Prémium Szerszámker Kft., Milwaukee, Dezső Bt, Bialabok Alexandra

Lara