l1
l2


 

Al Attiyah a Toyota Buggyval mehet a 2017-es Dakarra

Szeptember 2.
A riói olimpia után Nasser Al-Attiyah újabb felkészülési időszakba kezd. A katari versenyző Mathieu Baumel navigálásával jövőre sem szeretne kimaradni a jóból – a páros már most keményen készülődik a 2017-es Dakarra, ahol akár a Gazoo Racing által megtervezett, vadonatúj, kétkerék meghajtású buggy Toyotával is rajthoz állhatnak.

Nasser Al-Attiyah nem egyedüliként viheti majd táncba a Toyota legújabb fejlesztését - csapattársai, Giniel De Villiers és Leeroy Poulter is e márkával szeretné teljesíteni a két hetes dél-amerikai megmérettetést.

A kétszeres Dakar győztes, és a 2016-os év második leggyorsabbja, Nasser Al-Attiyah jövőre nemcsak az élmény miatt szeretne Buenos Aires-be utazni, hanem elsősorban a győzelem fogja vezérelni. 2011-ben és 2015-ben elsőként végzett a Dakaron, az idei szezonban pedig a tereprali világkupa legjobbja lett öt győzelemmel - jövőre pedig elsőként a két hetes futam győzelmeinek a számát szeretné növelni. "A Toyotával idén öt világkupa futamot teljesítettem, melyek közül mindegyiket az első helyen zártam. Ezek után biztos vagyok abban, hogy nagy esélyem lesz a Dakar győzelemre is." - mondta Al-Attiyah.

A nagy vetélytársakhoz, a Peugeot-hoz és a Mini-hez hasonlóan most már a Toyota is rendelkezik azzal a bizonyos "dream-team"-mel. Nasser Al-Attiyah mellett Giniel De Villiers és Leeroy  Poulter szállhat harcba a győzelemért.

A Toyota egyébként nem tétlenkedett az utóbbi időben - a Hilux kétkerék meghajtású verzióját dolgozták ki, melyet "Toyota Hilux Evo" névre kereszteltek. A mérnökök ügyesen dolgoztak minden egyes részleten – szinte a fizika határait feszegették, hogy a Peugeot-hoz és a Mini-hez hasonlóan a négykerekes Hilux után ők is egy ütőképes és egyben versenyképes kétkerekes Hilux-ot alkossanak meg.

A tesztelések javában folynak, és Al-Attiyah valójában még nem tudja, melyik modellel adja le nevezését a Dakarra. "Nagyon kényelmes ez a 4x4, de jó lenne valami újat is kipróbálni az Evo személyében. A hónap végén még lesz lehetőségem terelgetni a legújabb modellt, így akkor talán már közelebb leszek a döntéshez." - tette hozzá a katari.

Lara