l1
l2


 

17 WRC csap össze a Katalán Rallyn

Szeptember 28.
70 párossal rajtolhat el a világbajnokság tizenegyedik, október 13-án kezdődő futama. A spanyol raliról a gyáriak mellett visszatér Henning Solberg és Martin Prokop a királykategóriába, a WRC2-ben Turán Friciék mellett közel 20 R5-ös borzolja majd a kedélyeket.

A nagy nevek természetesen nem maradnak távol a Rally Racc Catalunya-tól, bízva abban, hogy hasznos pontokkal megerősíthetik, vagy javíthatnak összetettbeli helyezéseiken. A Volkswagen Motorsport tavalyi győztes párosa, Andreas Mikkelsen mellett ott lesz még Jari-Matti Latvala és negyedik bajnoki címére esélyes Sebastien Ogier is.

A háromszoros konstruktőri bajnok, a VW mellett a Hyundai rátett még egy lapáttal versenyzői tekintetben. Az alzenauiak négy WRC-vel lesznek jelen a spanyoloknál - Thierry Neuville, Dani Sordo, Hayden Paddon és Kevin Abbring is királykategóriázhat október harmadik hétvégéjén. Közülök Dani Sordo lehet a kulcsember, hiszen nemcsak hazai pályán bizonyíthat, hanem a tavalyi eredmények alapján ő volt a legsikeresebb egy harmadik hellyel a Hyundai-osok közül.

A  Citroen a Catalunyat is felvette idei csonka menetrendjébe - DS3 WRC-be ülhet majd be Kris Meeke, Craig Breen és Khalid Al-Qassimi. E versenyzők közül 2015-ben Kris Meeke ötödik lett, míg a legsikeresebb Citroen-es az a Mads Ostberg lett, aki idén már Malcolm Wilson M-Sportját erősíti.

Ha már Ford, akkor Wilson bácsi sem egy versenyzőjére számíthat – Ostberg mellett ott mozgolódhat még a másik Fiesta RS WRC-vel Eric Camilli is.

Az M-Sport mellett még egy pár Fiestával kalkulálhatunk, hiszen Ott Tanak sem marad ki a sorból, aki a DMack támogatásával teljesíti majd a kilométereit. Ott lesz még Fiestával Henning Solberg, és visszatér az a Martin Prokop, akit utoljára Szardínián láthattunk versenyezni. A Ford-osok sorát pedig Lorenzo Bertelli zárja. Egyetlen kivétel az élmezőnyből az a Valerij Gorban, aki egyedüli Minisként lesz ott az október 13-ai rajtnál.

A WRC2-esek között igazán nagy küzdelem ígérkezik 19 résztvevővel. A Skoda nagy fölényben lesz kategóriájában – 10 duó választotta a cseh márkát. A gyári támogatottságot ezúttal is Jan Kopecky és Pontus Tidemand élvezi, de Fabia R5-össel szeretne borsot törni márkatársai orra alá Teemu Suninen vagy éppen Armin Kremer. Turán Frigyes és Zsíros Gábor a Ford Fiesta R5-öst viheti táncba október 13-16. között a Rally Racc Catalunya keretében.

A 2016-os Rally Racc Catalunya nevezési listája

Lara