l1
l2


 

Neuville tudja mit akar és hamarosan el is árulja

Október 4.
Az idei átigazolási piac legkelendőbb portékája tudja, hol akarja folytatni pályafutását jövőre és azt ígéri a Világbajnokság spanyol állomásáig ellátja kézjegyével jövő évi szerződését, mely bennfentesek szerint a Hyundai kontraktusa lehet.

Ezerrel készül a Hyundai Motorsport a 2017-es vízválasztó szezonra és úgy érzik, az autó rendben lesz, és a versenyzők nagy része is elkötelezte magát a márkához. Thierry Neuville jövője körül azonban még akadnak kérdőjelek, de várhatóan hamarosan tisztázódik a belga helyzete.

Az előzetes hírek szerint Thierry Neuville számára egy új üzlet van kilátásban, míg Hayden Paddon és Dani Sordo az augusztusi német futam után nem sokkal megerősítette, hogy 2017-ben is a Hyundai ruháját fogja magára ölteni.

Neuville-t korábban már egyébként összefüggésbe hozták a Citroen csapatával, de a Hyundai vezetője, Michel Nandan a jelenlegi helyzet szerint mindegyik vezetőjét megtartja a következő szezonra. A belga jövőjéről kapcsolatban még szűkszavúan nyilatkoztak a csapattagok, de várhatóan nem fog változni a felállás.

"A döntésre hamarosan sor kerül, úgy gondolom, már a spanyol futam előtt tudni fogjuk, hogyan tovább." - mondta Neuville. "Több lehetőség áll előttem, de csak egyet választhatok. Azonban már tudom, mit akarok!"

Nandan hozzátette: "Jó lenne mindegyik versenyzőpárosunkat megtartani, hiszen mindenkivel egytől-egyig nagyon jól tudunk együtt dolgozni."

2017-es szeznor szerződéssel rendelkező versenyzők

Volkswagen: Sebastien Ogier, Andreas Mikkelsen, Jari-Matti Latvala
Hyundai: Thierry Neuville*, Hayden Paddon, Dani Sordo
Citroen: Kris Meeke
M-Sport: Eric Camilli
Toyota: Juho Hanninen*, Esapekka Lappi*
*hivatalosan még megerősítésre vár

Lara