l1
l2


 

Hadik vezet a Mecsek Rallyn

Október 10.
Sikeresen megtartotta a pénteken megszerzett előnyét Hadik András, aki így idén első futamgyőzelmét ünnepelhette az 50. Mecsek ralin.  A borsodi pilóta 40 másodperces előnnyel zárta a megmérettetést a helyiek egyik kedvence, Ranga Péter előtt. A dobogó harmadik fokára Vincze Ferenc kapaszkodott fel.

A péntek esti versenykilométerek után szombaton még hat gyorsasági szakasz várt a párosokra, hogy eldöntsék, ki legyen a jubileumi Mecsek rali legjobbja. Hadik András péntek estére 11 másodperces előnnyel verte a mezőnyt, és ezt az időkülönbséget szombaton nemcsak megtartotta, hanem közel fél perccel tovább növelte – megszervezve idei évben első győzelmét a Ford Fiesta R5-össel és Kertész Krisztián navigálásával. A pályák tehát feküdtek a borsodi párosnak, és az autó is kiválóan bírta a gyűrődést a Mecsekben, így nem volt más hátra, mint szombat este megünnepelni az első helyet.

Másodikként a helyi pályák előnyeit élvező Ranga Péter érkezett Czakó Janek irányításával. A Skoda Fabia R5-össel rajthoz álló páros számára a szombati versenynap kiválóan sikerült a pénteki benzinpumpa gondok után, hiszen minden egyes gyorson a legjobb időt futották, de ez mégsem volt elég ahhoz, hogy Hadikot megszorongassák, így egy második hellyel érhették be.

A harmadik helyet Vincze Ferenc foglalta le magának egy Mitsubishi Lancer Evo IX-essel. Az apró műszaki gondokon kívül minden jól alakult, így végül egy 10 másodperces lemaradással férkőzött be Ranga mögé a dobogó legalsó fokára.

A 3-as csoportban Matics Mihály hajszolta győzelembe az Evo IX-est, míg második helyen az a Balogh János végzett, aki e pontoknak köszönhetően sikeresen bezsebelte a kategória idei bajnoki címét.

Az ORC mezőnye is határozottan állta a sarat a mecseki utakon – a csoport legjobbja Hevesi István lett egy Mitsubishi Evo VI-ossal Domonkos László és ifjabb Kanyik Antal előtt.

A Historicosok között magyar győzelem született Wirtmann Ferenc jóvoltából, aki svéd versenytársát, Christoffer Storang-ot utasította maga mögé több, mint két és fél perccel.

Az 50. Mecsek Rallye végeredménye:
1. Hadik András/Kertész Krisztián - Ford Fiesta R5 1:16:55.2
2. Ranga Péter/Czakó Janek - Skoda Fabia R5 +42.8
3. Vincze Ferenc/Kuti Péter - Mitsubishi Lancer EVO IX +53.2
4. Velenczei Ádám/Farnadi Ágnes - Mitsubishi Lancer EVO IX +57.8
5. Matics Mihály/Zejda Viktória - Mitsubishi Lancer EVO IX +1:38.1
6. Spitzmüller Csaba/Béres László - Mitsubishi Lancer EVO X +1:49.0...

Lara