l1
l2


 

Gaál Ádám második lett a Mecsek Ralin

Október 13.
A magyar historic értékelésben a D csoport második helyét szerezte meg Gaál Ádám ás Kalapács Kornél a jubileumi 50. Mecsek Ralin, amivel a bajnokságban akkora előnyre tettek szert, hogy a második helyezésüket már senki sem veszélyezteti, sőt a szezonzáró Ózd Ralin még matematikai esélyük van akár a bajnoki címre is.

A gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapata rossz időjárásra készült, ezért a verseny előtt megjelölt 14 gumi mindegyike valamennyire vizes pályára volt alkalmas. A verseny második napján azonban kisütött a nap és száraz aszfalton kellett autózni az Opel Ascona B-vel. Na, ezt élvezte igazán a páros.

Gaál Ádám: - Jó kis verseny volt. Nagyon szeretjük a pécsi pályákat és ilyen körülmények között igazi kihívás volt rajtuk versenyezni. A rajt előtt úgy nézett ki, hogy végig rossz idő lesz, ezért volt gumink kis esőre, nagy esőre és árvízre is.

Szombaton azonban ragyogó idő lett, úgyhogy a száraz aszfalton is esőgumival kellett mennünk. Csúszkáltunk minden kanyarban, amit (Kalapács) Kornéllal mind a ketten nagyon élveztünk és szerintem a nézők is észrevették, hogy ott vagyunk.

Az első napon sikerült akkora előnyt kiautóznunk, hogy másnap már nem kellett sietnünk. A második helynek nagyon örülünk. Kemény verseny volt, sokat tanultunk, a csapat nagyszerű munkát végzett, az autó tökéletes volt, kell ennél több?

Gaál József, csapatvezető: - Talán kicsit unalmas, hogy mindig azt mondom, mindennel elégedett vagyok, de mit tegyek, ha ez az igazság? Én elsősorban az autó felkészítéséért felelek, az tökéletes volt, egyetlen műszaki hibánk sem volt.

Talán lehettünk volna merészebbek a gumik kiválasztásánál, de a verseny előtt még úgy tűnt, hogy nagyon rossz idő lesz. Nem akartunk kockáztatni, még mindig kisebb a veszélye, ha száraz pályán megyünk esőgumival, mint fordítva. Így viszont a gyerekek élvezték a csúszkálást.

Nagyszerű dolog volt látni, hogy az a Mecsek Rali - amin fiatalabb koromban még én is mentem – ilyen szép jubileumot élt meg, és hogy ha nem is versenyautóban, de csapatvezetőként részese lehettem. Remélem, a szurkolók is olyan jól érezték magukat, mint mi.

További információ:
http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

http://www.opelgaal.hu/

(x)