l1
l2


 

A Hyundai már idén versenyre küldi a 2017-es WRC autót

Október 19.
Egy dologban már idén élre áll a 2017-es szezonnal kapcsolatosan a Hyundai Motorsport, a koreai csapat ugyanis úgy döntött, hogy már idén versenykörülmények között próbára tesz jövő évi autóját, a hivatalos bemutatóra a Monza Rallyn kerülhet sor

A Hyundai csapata lelkesen készül a komoly szabálymódosításokat ígérő 2017-es szezonra. Az autót már javában tesztelik, és a csapatfőnökség úgy döntött, hogy még Monte Carlo előtt bemutatja hivatalosan is az i20 WRC ’17-es fejlesztését. A debütálásra december 1-jén, a Monza Rally Show keretében kerül majd sor.

Képeken illetve teszt videókon már láthattuk parádézni a csapat gyöngyszemét, kevesebb mint másfél hónap múlva pedig már igazi versenykörülmények között is szemügyre vehetjük az FIA legfrissebb szabálymódosításainak megfelelő királykategóriás autót. A show egyébként december első hétvégéjén lesz megrendezve.

Michel Nandan, a Hyundai csapatfőnöke: "Nagyon örülünk annak, hogy sikerült végre bemutatási fázisba hozni az autót, melyet december 1-jén mindenki szemügyre vehet – már hivatalosan is. A Monza Rally Show egy nagyszerű esemény, és úgy gondolom, hogy tökéletes helyszín ahhoz, hogy versenykörülmények között is bemutathassuk a 2017-es fejlesztésünket. Ez a show egyébként egyfajta médiás esemény is, tehát nem véletlenül siettünk az előkészületekkel, hogy készen legyünk december elejére. Jelen felállás szerint nemcsak a jövő évi változatot láthatják majd a szurkolók, hanem az egyik új generációs i20-asunk is rajthoz áll majd. Már most látom, hogy ez egy emlékezetes hétvége lesz a számunkra."

Lara