l1
l2


 

Dakar helyett Tereprali Világkupa a Peugeot-val

Október 24.
A Harry Hunt számára elmaradó Dakar Rally helyett a 2017-es Tereprally Világkupa sorozaton való részvétellel vigasztalódik a brit fiú, aki ennek köszönhetően talán Magyarországra is elhozza a Peugeot Dakar győztes versenyautóját.

Harry Hunt izgatottan várta a Marokkó ralit, hiszen itt mutatkozott legújabb fegyverével, a 2016-os Dakar győztes autóval, a Peugeot 2008 DKR-rel, mellyel a jövő évi Dakarra szeretett volna minél sikeresebben felkészülni. Lelkesedése nem tartott sokáig, ugyanis a második szakaszban átélt baleset miatt nemcsak a verseny feladására kényszerült, hanem a 2017-es Dakarnak is búcsút inthet.

Andy Schulz navigálásával Harry Hunt első ízben vezethette versenykörülmények között a Peugeot buggyját az október 1-7. között lebonyolított Marokkó ralin. Az első szelektívet még le is tudta a páros, a másodikon azonban szertefoszlottak az álmok – egy gyors részen egy ugratót elkapva a Peugeot nagyot bukott, és nagy sebességgel pörgött-forgott a levegőben a 2008 DKR. Schulz sértetlenül szállt ki az autóból, és szerencsére Harry számára sem voltak komolyabb következményei az esésnek – a kisebb sérülések miatt azonban a Dakar felkészülést nem tudja teljesíteni, emiatt nagy valószínűséggel búcsút kell intenie a 2017-es két hetes megmérettetésen való részvételnek.

"Nem örülök annak, hogy 2017-ben nem lehetek ott a Dakaron." - magyarázta Hunt. "Ez egy olyan esemény, melyet minden szereplő izgatottan vár, most azonban ez a várakozás feleslegesnek tűnik a részemről. A harmadik helyen álltunk, amikor jött az a végzetes baleset Marokkóban. Szerencsére komolyabb sérülések nélkül megúsztuk a bukfencet, de a januári futamot el kell felejtenem. Jövőre így a Tereprali Világkupa sorozaton folytatjuk a versenyzést a 2008-assal, így bízom abban, hogy a 2018-as Dakarra minden eddiginél erősebben állhatunk oda. Bármennyire is szeretnék 2017-ben Dakarozni, orvosi tanács miatt inkább a pihenést és a regenerálódást választom. Szeretném megköszönni a PH Sport eddigi támogatását, és bízom abban, hogy jövőre meghálálhatom segítségüket."

Lara