l1
l2


 

Lengyelország jövőre is VB-t rendezhet

November 3.
A rali világbajnokság 2017-es menetrendjének végelegesítésére még várunk, de az már eldőlt, hogy Lengyelország továbbra is a sorozat része marad, hiszen a Rally Poland szervezői és a VB promótere aláírta a szerződést, mely szerint jövőre is otthont adhat Mikolajki a Rali VB krémjének.

A lengyel futam jövőre június 30. és július 2. között kerül megrendezésre, továbbra is Mikolajki központtal. A szerződés tehát aláírásra került, a teljesen hivatalosnak számító bejelentésig azonban november 30-ig várni kell, mely napon a Világtanács ülésén a VB többi helyszínét is tisztázzák a szervezők.

"Nagy öröm és boldogság a számunkra, hogy a lengyel rali hatodik alkalommal adhat otthont a világbajnokság résztvevőinek." - mondta el Andrzej Witkowski, a lengyelek autó és motorsport szövetségének elnöke. "Sok látványos változtatást tervezünk a következő szezonra, bízva abban, hogy a versenyzők mellett a Mikolajkiba látogató rajongók is életre szóló élménnyel térnek majd haza. Az idei futam után is bőven kaptunk visszajelzéseket, és hiszem, hogy a hiányosságainkat sikerül pótolnunk."

"A szervízpark át lett szervezve a sokak által negatívan megjelölt talajtípussal együtt. Mindezek mellett a szakaszokon is sokkal nagyobb figyelmet fordítottunk a biztonságra, és próbáltunk olyan embereket bevonni, akik szívükön viselik a rendezvény sorsát. A beléptető rendszer a média résztvevői visszajelzései alapján jól működött, így abban csak minimális kedvező változást generálunk majd." - fejezte be gondolatait Witkowski.

A Rally VB promótere, Oliver Ciesla is üdvözölte a lengyelek mozgolódását a sorozatban. "A WRC hatalmas szenvedélynek és lelkesedésnek örvend Lengyelországban. Az évek során a szervezők borzasztóan pozitív fejlődésen mentek keresztül, mely mellett nem szabad elfelejteni a Mikoljakiban lakók vendégszeretetét sem, így minden amellett szól, hogy a világbajnokság újból ellátogasson Lengyelország északi részére."

Az első Rally Poland lassan egy évszázada, 1921-ben került megrendezésre, mely a második legrégebbi ralinak számít Monte Carlo után. 1973-ban első ízben látogattak el ide a rali világbajnokság résztvevői. Sok éven keresztül az EB helyszíneként tartották számon, egészen 2009-ig, mely évben ismét a rali krémje vette birtokba Mikolajkit. Ezt követően egy kisebb szünet következett, míg nem 2014 óta állandó tagja a VB menetrendnek a Rally Poland.

Lara