l1
l2


 

Jövőre ismét változik a rajtoltatás, több extra pont a Rally VB-n

November 12.
Újabb részletek kerültek napvilágra a Rally VB 2017-es szabályváltozásaival kapcsolatban. Újdonság erejeként hat majd a WRC Trophy bajnokság, illetve több versenyző zsebelhet be pontokat a powerstage sikeres teljesítésével, de úgy tűnik végre Ogier imája is meghallgatásra talált.

A 2015-ös évtől érvényben lévő szabályok szerint pénteken és szombaton az nyitja meg a szakaszokat, aki az összetettbeli ponttábla élén áll. Ez aszfalton nem okozott különösebb gondot, sőt inkább előnyt jelentett, azonban murván igen nagy hátránnyal indulhatott az élen álló, jellemzően Sebastien Ogier, aki ezáltal a takarító szerepét tölthette be. Az ezzel kapcsolatos probléma jó ideje napirenden van, Ogier mellett a Volkswagen korábbi vezetője, Jost Capito is felhívta rá a figyelmet, hogyha nem változtatnak, akkor megvan az esélye, hogy a most már négyszeres világbajnok versenyzője visszavonulót fúj.

Az ima úgy tűnik, meghallgatásra került – jövőre már csak a nyitó napon kezdenek majd neki a srácok a szakaszoknak az összetettbeli állás alapján, az azt követő napokon pedig már a 2014-es évnek megfelelően, az előző napi állás alapján folytathatják a versenyt. Az eset biztosnak tűnik, hivatalosan e hónapban jelentik be az illetékesek.

A bizottság részéről egyébként ez nagy vitát okozott, hiszen az idei eredmények alapján rámutattak arra, hogy képesek voltak izgalmakat vinni a bajnokságba, hiszen több - egészen pontosan hat- győztest is avathattak.

Mindezek mellett a Rally VB bizottsága azt is megerősítette, hogy a powerstage eredményei alapján további pontok kitűzését is engedélyezik. 5-4-3-2-1 visszafelé az első öt helyezett között megosztva.

Mindezek mellett megkezdődött a munka a WRC Trophy bajnokságot részleteinek kidolgozását illetően, melyben privát csapatok mérhetik majd össze tudásukat 2016-os fejlesztésekkel.

Lara