l1
l2


 

Rómába is ellátogathat a Rally EB - zárófutam Közép Európában

November 16.
Jövőre újból vendégül láthatja Olaszország az Európa Bajnokság résztvevőit. A jóváhagyásra ugyan november 30-áig várni kell, de előzetes tervek szerint a Barum után szeptember közepén kerülne megrendezésre a Rally di Roma Capitale.

Az Európa Bajnokság 2017-es menetrendje is menüpontja lesz a november 30-án tartandó Motorsport Világtanácsának ülésén. Jelen helyzet szerint jövőre az olaszok újból beléphetnek a sorozatba aszfalt eseményükkel, mely olyan finomásokat tartogatna, mint a Colosseum melletti versenyzés lehetősége. Olaszország egyébként 2013-ban a Sanremo rali keretében már vendégül látta az EB résztvevőit.

A Róma rali egyelőre ideiglenes eseményként foglal helyet a naptárban, de minden valószínűséggel ott lehetnek a menetrendben. Olyan helyszínek mellett juthat szóhoz, mint az Acropolis Rally, Azores Airlines Rallye, Barum Czech Rally Zlín, Ciprus Rally, Rally Islas Canarias El Corte Inglés, Rally Liepaja vagy éppen a Rally Rzeszow.

A sorozat promótere, az Eurosport Events tíz futamot szedett össze 2017-re, melyből két helyszín még ismeretlen. A versenyzőknek egyébként nem kell minden versenyre koncentrálni, hiszen a hat legjobb eredményt veszik majd figyelembe az év végi összesítésnél.

A juniorok jövőre is lelkesen fejlődhetnek majd bizonyos EB helyszíneken. Ők hat versenyen száguldozhatnak, melyek közül kettő murván lesz lebonyolítva. A  fiatalokat a Róma rali mellett még az Azores Airlines Rallye, a Barum Czech Rally Zlín, a Rally Islas Canarias El Corte Inglés és Rally Liepaja várja. Náluk a négy legjobb eredmény fog számítani.

A Rally EB 2017-esnaptártervezete:
Március 2-4.: Azores Airlines Rallye (Portugália, murva) 
Március 31 – április 2.: -- (Dél-Európa, murva)
Május 4-6.: Rally Islas Canarias El Corte Inglés (Spanyolország, aszfalt) 
Június 2-4.: Acropolis Rally (Görögország, murva)
Június 16-18.: Cyprus Rally (Ciprus, aszfalt és murva)
Augusztus 3-5.: Rally Rzeszow (Lengyelország, aszfalt)
Augusztus 25-27.: Barum Czech Rally Zlín (Csehország, aszfalt) 
Szeptember 15-17.: Rally di Roma Capitale (Olaszország, aszfalt) 
Október 6-8.: Rally Liepaja (Lettország, murva) 
November 3-5.: -- (Közép-Európa, aszfalt) 

Lara