l1
l2


 

Privát pilóták bérelhetnék a Volkswagen Polo WRC-ket

November 22.
Újabb eshetőség merült fel a Volkswagen jelenleg is futó Polo WRC-kkel kapcsolatban. Ha minden kötél szakad, végső megoldásként akár azt is el tudják képzelni a németek, hogy a 2017-es évben megalakuló WRC Trophy kategóriában privát versenyzők bérelhessék a 2016-os Polo WRC-t.

Első körben ugyebár a legújabb 2017-es fejlesztés hanyagolása merül fel az érdekeltekben. A németek eldöntötték, hogy ugyan sok időt és energiát szentelve végül most egy kicsit jegelik a projektet, a jelenleg is futó modell számára azonban nyitva hagyják a tárgyalásokat, melyből kifolyólag jövőre akár néhány privát csapat szert tehet egy-egy ’16-os Polo WRC-re.

A Volkswagen Motorsport szóvivője a következőket nyilatkozta: „A napokban olyan megbeszélések lesznek, melyek lehetővé tennék, hogy privát csapatok kibéreljék az idei autóinkat. Szeretnénk, hogy a márka továbbra is részese legyen a világbajnokságnak, és ez egy járható útnak tűnik. Meglátjuk, mit sikerül egyezkednünk az ügyben."

Tovább gondolva a dolgokat, Sebastien Ogier számára egész kedvező felállás lenne, hogy privátként folytathassa Polo-s pályafutását, viszont a másik oldala a dolognak, hogy a négyszeres világbajnoknak így a győzelmi esélyei minimálisra csökkennének a drasztikus módosításokon áteső 2017-es fejlesztésekkel szemben.

A jelenlegi helyzet szerint tehát az idei autó tovább mehet jövőre, ha akadnak privát jelentkezők - a 2017-es fejlesztés kérdéses, a Volkswagen pedig egy új projekt megnyitását jelentette be, mely szerint 2018-ban a WRC2-esek között fognak visszatérni egy Polo R5-ös modellel.

Mindeközben a napokban tett bejelentés alapján be szeretnék fejezni az új autót is. "Szeretnénk lezárni a projektet. Most körülbelül 98%-nál járunk, és jó lenne hozzátenni azt a 2 %-ot is, ami hiányzik." - mondta el a szóvivő, aki hozzátette, hogy ennek ellenére nincs hírük arról, hogy versenyezni is fog a kész gépezet.

Vajon akkor miért szeretné a VW befejezni a 17-es autót, ha nem akarja versenybe küldeni? Ezzel kapcsolatban felmerült a Skoda Motorsport királykategóriába való visszatérése, mely hírt követően a csehek azt nyilatkozták, hogy nem terveztek élmezőnybeli szereplést a testvér-márka bőrében.

Lara