l1
l2


yf sfdd

 

Mikkelsen visszatér a Skodához

December 21.
A Volkswagen harmadik versenyzőjének a sorsa is rendeződött - Sebastien Ogier és Jari-Matti Latvala után Andreas Mikkelsen egyedüliként maradt a Volkswagen csoporton belül. A norvég versenyző a Monte Carlo ralin a Skoda Motorsport színeiben bizonyíthat a WRC2-esek között egy Fabia R5-össel.

Pár héttel ezelőtt a Volkswagen váratlanul visszavonulót fújt a Rali Vilkágbajnokságról - a hír bejelentését követően pedig három nagyszerű versenyző vált szabaddá. A német márka négyszeres világbajnoka, Sebastien Ogier az M-Sportnál, a finn Jari-Matti Latvala pedig a Toyotánál kötött ki - a norvég Mikkelsen mondhatni kakukktojásnak számít, hiszen ő nem királykategóriás csapatnál lelt jövőjére, hanem a WRC2-esek között folytathatja pályafutását 2017-ben.

Mikkelsen nem tagadta, hogy valójában az ausztrál győzelem után komolyan gondolta, hogy a királykategóriában folytatja jövőjét, azonban a 27 éves srác számára most ez a Skoda-adta lehetőség tűnt elérhetőnek. 

"Valójában nem volt egyszerű dolgunk, hiszen amikor a Volkswagen bejelentette a visszavonulást, már szinte minden WRC-s hely foglalt volt." - mondta Mikkelsen. "Semmiképpen nem szerettem volna lemaradni a 2017-es futamokról, így most ezzel a lehetőséggel fogok élni, és bízom benne, hogy 2018-ban újból visszatérhetek a királykategóriába. Pontosan még nem tudom, mennyi futamon tudok rajthoz állni, de természetesen azon dolgozom, hogy a lehető legtöbb versenyen ott lehessek a Skoda támogatásával."

A Skoda így három párossal képviselteti magát majd 2017-ben - Pontus Tidemand/Jonas Andersson és Jan Kopecky/Pavel Dresler mellé hivatalosan is Andreas Mikkelsen és Anders Jaeger csatlakozott.

"Úgy érzem, ez most olyan, mintha hazatérnék." - folytatta a norvég versenyző. "A pályafutásom elején a Skoda segített, mely márkával két IRC bajnoki címet is begyűjthettem. Ez az eredmény segített engem ahhoz, hogy a Volkswagen versenyzője lehessek, most pedig visszatérhetek."

Lara