l1
l2


yf sfdd

 

A Korda Racing Skodája nyerte a Szilveszter Rallyt

December 29.
Győzelemmel mutatkozott be a Korda Racing színeiben Vincze Ferenc és Kuti Péter, a páros a csapat Skoda Fabia R5-ös versenyautójával a 2016-os Szilveszter Rallyn az első gyorsasági szakasztól az utolsóig az élen állva szerezte meg a futamgyőzelmet a több mint 250 versenyautót felvonultató mezőnyben.

Ismét beigazolódott, hogy a jót könnyű megszokni. Vincze Ferenc az idei Szilveszter Rallyn versenyzett először a Korda Racing R5-ös Skoda Fabiájával, a megilletődésnek azonban egyetlen apró jelét sem mutatta az Országos Rally Bajnokságban idén harmadik helyet szerző szécsényi pilóta. Mivel egész eddig nemcsak a csapat és márka, de még a kategória is ismeretlen volt Vincze számára, ezért a verseny előtt egy rövid teszten kezdte a ismerkedést az autóval.

A szokásoknak megfelelően a Szilveszter Rally idén is egy, a Hungaroring belsőn kialakított, esti körgyorsasági szakasszal vette kezdetét, melyen a Korda Racing Skodájával a pilóta a teljes mezőnyt maga mögé utasította, több mint 10 másodperces előnnyel végezett az élen és értelemszerűen az összetettben is élre állt.

A verseny másnapján hat gyorsasági szerepelt a programban, három alkalommal a Hungaroring külsőn, másik három alkalommal pedig a belsőn mérkőzött meg a több mint 250 fős mezőny. Vincze csütörtök reggel két újabb szakaszgyőzelemmel nyomatékosította, hogy a jó forma nem a véletlen vagy a szerencse műve. Az első kör végére 16 másodperc felé növelte előnyét az élen. Ezt követően a korábbi Európa Bajnok Botka Dávid pillanatai következtek, Vincze azonban a záró szakaszon ismét abszolút időt autózott és bebiztosította első helyét, a Korda Racing így 2009 után ismét futamgyőzelmet ünnepelhetett a Szilveszter Rallyn.

"Nagyon boldogak vagyunk és gratulálunk Vincze Ferencnek és Kuti Péternek a győzelemhez!" - mondta mosolyogva Korda Erik a rali céljában. "A srácok amellett, hogy az első pillanattól az utolsóig nagyon gyors és érett versenyzést mutattak be, a rajttól a célig az élen álltak, a hétből négy szakaszt megnyertek, a másik hárman pedig a második idő került a nevük mellé, így teljesen megérdemelten nyerték meg a Szilveszter Rallyt. A teszten volt egy kis kalandjuk egy lassítóval, a versenyről azonban karcmentesen hozták le a Skodát, az autó végig tökéletesen működött, úgyhogy nagyon szép emlékekkel búcsúzunk az évtől. Sajnos Vizelli Karcsiék és Balics Ákosék versenye ezúttal idő előtt véget ért. Fekete Laciék azonban közönségszórakoztató autózással ajándékozták meg a kilátogató nagyszámú közönséget, Tóth József pedig már első versenyén nagyon komoly mezőnyt utasított maga mögé a Suzuki Ignis-szel. Ezúton is szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a Korda Racing valamennyi tagjának az egész éves munkáért, sok szép sikert érünk el együtt idén, amibe mindenki belerakta a magáét, az egész csapatra nagyon büszke vagyok, és mindannyiunk nevében szeretnék Nagyon Boldog Új Évet Kívánni Mindenkinek!"

A 18. Szilveszter Rally végeredménye:
1. Vincze Ferenc/Kuti Péter, Skoda Fabia R5 41:24.2
2. Ifj.Kiss László/Kissné Varga Zsuzsanna, Ford Fiesta R5 +17.9
3. Kazár Miklós/Ferencz Ramón, Ford Fiesta R5 +53.8
4. Velenczei Ádám/Mesterházi Márk, Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +1:05.1
5. Maricsek Miklós/Notheisz Ivett, Mitsubishi Lancer Evo IX +1:23.1

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Novomatic, G-Híd Szolgáltató Zrt, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, Penta Általános Építőipari Kft, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS Könyvelés tanácsadás Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stahlrad Gépgyártó Kft, Stefani Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépészet, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, Revo-Tec Bt, Atervinning Kft, Total Quality Control Kft., Transvinning Kft, Equicom Kft, Prevenció Patika, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Ökobusz Kft, Landrich Kft, CNC Factory Kft, Muzsai Metall Kft, ReKa Gym, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Sandlander Kft, Procomtec Kft, Prémium Szerszámker Kft., Milwaukee, Dezső Bt, Bialabok Alexandra, MD MedGuru Kft, Szilágyi Kft, STEIN Villamos Kft

(x)