l1
l2


yf sfdd

 

Forddal folytatják a Juniorok a Rally VB-n

Január 5.
A Világbajnokság Junior kategóriájában az elmúlt három évben Citroen segítette a fiatalokat, jövőre azonban más alapokkal ismerkedhetnek meg a fiatalok. A francia márka után 2017-ben a Ford jut főszerephez a már közkedvelt R2-es Fiestákkal és Dmack gumiabroncsokkal.

Első ízben 2001-ben találkozhattunk a fiatal tehetségek kutatásával és felzárkóztatásával foglalkozó junior kategóriával, mely időszakban az S1600-os autókkal róhatták a köröket a szerencsés párosok. Nem véletlenül fordítanak nagy figyelmet a JWRC-nek, ugyanis ez a csoport olyan bajnokokat és kiválóságokat adott a rallysportnak, mint Sebastien Ogier, Sebastien Loeb, Craig Breen, Dani Sordo vagy éppen Stephane Lefebvre.

A 2017-es bajnokságban azok a versenyzők bizonyíthatnak, akik 1988. január 1. után születtek. A fiatalok számára a lengyel központból az M-Sport szállítja majd az R2-es Fiestákat, melyekben egyliteres motor duruzsol.

A juniorok jövőre egyébként hat futammal kalkulálhatnak - a szezont Korzikán kezdik meg, majd Olaszországban, Lengyelországban, Finnországban, Németországban és zárásként Spanyolországban állhatnak rajthoz. A pontozás a WRC szokásos rendje szerint történik – az első tíz helyezett értékelhető, és további extra pontok gyűjthetőek bizonyos szakaszgyőzelmekkel.

Természetesen ezúttal sem csak egy bajnoki cím lesz a 2017-es kategóriagyőztes jutalma – a szerencsés versenyző 2018-ban hét versenyen állhat rajthoz a WRC 2-esek csoportjában, egy Ford Fiesta R5-össel.

A JWRC kategóriában egyébként már most várják a jelentkezéseket - 150.000 angol fontért és egy kis szerencsével bárkiből válhat autóversenyző. Az összeg tartalmazza a prioritást, a Dmack gumikat, a kiszolgáló létesítményeket és az autókölcsönzést. Az első választási kör időpontját a szervezők 2017. február 3-ra tűzték ki.

Lara