l1
l2


yf sfdd

 

Östberg és Prokop is megkaphatja a 2017-es Fiesta WRC-t

Január 5.
A Monte Carlo rali nevezési listáját látva jogosan merül fel a kérdés – vajon hová tűnt Mads Östberg? Nos, aggodalomra semmi ok, ugyanis a svéd ralin újból láthatjuk a norvég versenyzőt a királykategória résztvevői között egy Fiesta WRC-vel, aki mindezek mellett Martin Prokop segítségével egy új csapat létrehozásán is dolgozik.

Mads Östberg 2016-ban az M-Sport színeiben versenyzett a világbajnokság mezőnyében, az idei év szezonnyitóján azonban nem látjuk a nevezési listán. A norvég srác nyugalomra intette rajongóit - nem veszett el, csupán egyengeti karrierjét, és a második futamon, Svédországban egy független M-Sportos Fiesta WRC-vel lesz ott a mezőny elejében.

Valójában nem egyedül tervezi a 2017-es évet - Östberg szeretne összefogni a jelenleg Dakar ralin versenyző Martin Prokoppal, és egy két autós csapat létrehozásával az idei évet leteljesíteni a WRC-k között.

Östberg joggal bízik a sikeres svéd visszatérésben, hiszen az elmúlt hat évben ötször sikerült a dobogón végeznie a sorozat egyetlen full-havas versenyén.

Östberg apukája, Morten a következőket nyilatkozta: "Nagyon várjuk már az idei szezont. Mads egy M-Sportos Ford-dal lesz ott a rajtvonalnál svédben, amit meg is tudunk erősíteni. A 2017-es WRC-t már kétszer tesztelte, de a februári megmérettetés előtt még be fog ülni az autóba."

"Az elmúlt években nagyon jól alakultak Mads eredményei Svédországban, így ezen a futamon mindenképpen szerettük volna látni őt. A terv most hasonló, mint 2011-ben és 2012-ben volt - akkor az M-Sport égisze alatt futott az Adapta csapat. Ebben az évben talán még függetlenebbek lehetünk, és sikeresen együtt tudunk majd dolgozni a cseh versenyzővel, Martin Prokoppal."

A két versenyző tehát privátként vesz részt idén a világbajnokságon, de az M-Sport támogatásával be kell őket jegyeztetni az FIA-hoz, hogyha ténylegesen is mindketten a 2017-es fejlesztésű autókkal szeretnének bizonyítani.

Lara