l1
l2


yf sfdd

 

Nem sokat javult a helyzet a Dakaron

Január 9.
Az első sikeresen teljesített napok után a Dakar rali szervezői a pénteki rövidítés, a szombati törlés és a vasárnapi pihenőnap után hétfőn újból módosításokra kényszerültek a zord időjárási körülmények miatt. A maratoni szakasz La Paz és Uyuni között felére csökkent a nagy mennyiségű esőzések miatt.

A hétfői szakasz maratoni távként van elkönyvelve a szervezők és szereplők körében – a 622 kilométeres össztávból 322 kilométer lenne a versenytáv, ám összességében nézve a versenyben maradt résztvevőknek mindössze a felét kell teljesíteniük a következő táborig.

Bolíviába érkezve a versenyzők az időjárás viszontagságai miatt nem tudnak kedvükre versenyezni, hiszen a komoly esőzések rendesen megnehezítik a helyzetet. Pénteken Tupiza-Oruro rész került rövidítésre, míg a szombati Oruro-La Paz szakaszt teljes egészében eltörölték, és konvojban vonultak át a résztvevők La Paz-ba, ahol a vasárnapi pihenőjüket töltötték.

A 2017-es Dakar rali jelenlegi állása szerint Stephane Peterhansel áll a mezőny élén, aki kicsivel több, mint egy perccel előzi meg csapattársát, Sebastien Loeb-öt. Harmadikként szintén a Peugeot csapat reménysége, Cyril Despres érkezik. Negyedikként már egy másik márka, a Toyota mozgolódik Nani Roma voltából.

"Tény és való, hogy egy kicsit másképpen kell hozzáállnunk ehhez a helyzethez. A maratoni szakasz nem mindig jelent teljes támadást." - magyarázta Peterhansel. "Itt már nem csak az időre kell figyelni, hanem az autóra is, hogy minél biztonságosabban célba érjünk vele."

Lara