l1
l2


yf sfdd

 

Elfyn Evans lesz a DMACK Fiesta WRC pilótája

Január 12.
Hetedik szezonját kezdi a Rally VB-n a DMACK, melyet Ott Tanak gyári csapathoz igazolása után idén Elfyn Evans és navigátora, Daniel Barritt képviselhetnek egy 2017-es fejlesztésű Ford Fiesta WRC-vel.

Új felállással vág neki a 2017-es szezonnak a DMACK bandája. A brit cég már világbajnoki szinten is magához hódította azt a 28 éves Elfyn Evans-t, aki egyébként a 2016-os szezonban a csapat színeiben brit bajnoki címet szerzett. Navigátori posztra korábbi társát, Daniel Barritt-ot kérte fel, aki szintén magára öltheti az idei szezonban a csapat ruháját.

Mint köztudott, a DMACK nem önálló csapat, a háttérben azért ott van Malcolm Wilson és az M-Sport, így a cumbriai gyár harmadik megnevezhető pontszerzője is lehet Evans. A brit páros már most nagyban készül a Montéra – péntek 13.-án még egy utolsó teszttel rágyúrnak a 2017-es szezonnyitóra.

A királykategória mellett a gumisok nem feledkeznek meg a "kicsikről" sem - a WRC2-ben három Fiesta R5-öst indítanak majd hét fordulóban. Osian Pryce, Max Vatanen és  Jon Armstrong bizonyíthat DMACK színekben.

Mindezek mellett pedig nem szabad megfeledkezni a DMACK Fiesta Trophy-ról sem. E kategória a tehetséges fiatalok számára lehet kedvező, akik hat futamon hasonló Fiesta R2T-vel küzdhetnek meg a pontokért, és a csoportgyőztes a következő évben már a WRC2-ben tudhatja magát.

Dick Cormack, a DMACK ügyvezető igazgatója elmondta: "A tavalyi év nagyon sokat jelent a DMACK történelmében - mind teljesítmény mind műszaki fejlődés szempontjából. Mondhatni kis csapatnak számítunk, de annál motiváltabbak vagyunk. A brit bajnokságban Elfyn már bizonyított, és úgy gondolom, sikeres évet tudhatunk majd magunk mögött vele."

Elfyn Evans, a DMACK versenyzője hozzátette: "Nagyon izgatott vagyok, hogy újból WRC-ben bizonyíthatok. Erre a tényre pluszban rátesz még az is, hogy egy új korszak kezdődik, teljesen új fejlesztésű autókkal. Hálás vagyok a DMACK-nak, hogy egy ilyen lehetőséget ajánlott fel nekem. Tavaly nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, és ez nem lesz másképpen idén sem."

Lara