l1
l2


yf sfdd

 

Suninen három VB futamon mehet a 2017-es Fiesta WRC-vel

Január 12.
Nem bánik szűkmarkúan a 2017-es Fiesta WRC-kel az M-Sport, a két gyári pilóta, Sebastien Ogier és Ott Tanak után előbb Mads Östberg és Martin Prokop számára adódott lehetőség hogy birtokba vegyék a csapat legújabb fegyverét, most pedig Teemu Suninen-ről derült ki, hogy 3 VB futamon harcba küldheti az autót.

Kedden vált hivatalossá, hogy Teemu Suninen az M-Sport WRC2-es csapatában folytathatja pályafutását, nem sokkal később pedig arra is fény derült, hogy a finn tehetség nemcsak a WRC2-esek között bizonyíthatja tudását az M-Sport szárnyai alatt, hanem a jelenlegi tervek szerint három murvás futamon egy 2017-es Fiesta WRC-vel is megmutathatja, mire képes.

Teemu Suninen 2016-ban Toni Gardemeister R5-ös Skodájával teljesítette a WRC2-es bajnokságot, ahol végül a 22 éves finn a dobogó második fokát szerezte meg márka és honfitársa, Esapekka Lappi mögött. Kedden megtörtént a nagy bejelentés - Eric Camilli mellett ő lesz a másik versenyző, aki az M-Sport támogatását és R5-ös Fiestáját élvezheti majd a világbajnokság második vonalában.

Mindezek mellett egy még nagyobb lehetőséggel találta szembe magát Suninen - szintén Malcolm Wilson támogatásával elviekben három murvás futamon csüccsenhet be egy 2017-es fejlesztésű Fiesta WRC-be.
A tervek szerint Lengyelországban (június 29-július 2.) és Finnországban (július 27-30.) biztosan a királykategóriát gyarapítja majd a finn, debütálásként pedig a szardíniai megmérettetést jelölték ki számára június elején, melynek előkészítése folyamatban van.

Az M-Sport ugyan adja a hátszelet Suninen-nek, de támogatóként elhozta hazájából az ismert Neste olajvállalatpt, aki az R5-ös programban is segíti a pilótát. Suninen természetesen már alig várja, hogy a négyszeres világbajnok, Ogier mellett dolgozhasson: "Az a célom, hogy fejlesszem magam, mindazok ellenére, hogy másodikként zártam kategóriámban az elmúlt évben. Tudom, hogy nagy kihívás előtt állok, de izgatottan várom a közös munkát új csapatommal."

Lara