l1
l2


yf sfdd

 

Ütős kis mezőny alakul a Svéd Rallyra

Január 12.
Szépen gyűlnek a nevezések a Rally Világbajnokság idei második futamára - a Svéd Rallyra eddig tizenöt WRC és két tucatnyi R5-ös gyűlt össze.  

A 2017-es menetrend egyetlen havas futamán szép számban bizonyíthatnak majd párosok a királykategóriában és a WRC2-esek között is egyaránt. Jelen állás szerint tizenöt WRC és huszonnégy R5-ös rajtol majd el február 9-én Karlstad-ból. Ami a gyáriakat illeti, a Hyundai-tól Hayden Paddon, Thierry Neuville és Dani Sordo érkezik a legújabb WRC-kel, míg a Toyotától Jari-Matti Latvala és Juho Hanninen bizonyíthat remélhetőleg havas körülmények között. A Citroen C3 WRC-vel Kris Meeke és Craig Breen gyűjtheti a kilométereket, míg Stephane Lefebvre a DS3-ast kapja meg a svédre.

A Fordos mezőny szép számra rúg majd – Sebastien Ogier és Ott Tanak ugyan a fő „szószólói” az M-Sportnak, de Fiestásként látható majd a DMACK-hoz igazolt Elfyn Evans, a saját csapatát építő Mads Ostberg, a jó öreg Henning Solberg és Lorenzo Bertelli is. Északról a Mini sem hiányozhat – Valerij Gorban továbbra is kitartó autója mellett.

A tizenöt WRC után bőven akadnak érdekességek a WRC2-esek mezőnyében is. Egészen pontosan huszonnégy R5-össel számolhatnak a szervezők jelen pillanatban.  Az M-Sport jóvoltából érkezik Eric Camilli és Teemu Suninen, akik orra alá a Skodától a hazai pálya előnyeit élvező Pontus Tidemand törhet borsot. A kategóriában feltűnik egy ismerős, Jose Maria Lopez, neve is, aki egy Peugeot 208 R5-ösben száll versenyben, a spanyol fiú azonban nem összekeverendő a Citroen túraautó világbajnokával. Érdemes lesz még figyelni az EB „kamikaze” versenyzőjére, Alexej Lukjanukra is, aki Fiesta R5-ösével jelezte indulási szándékát a világbajnokság második, svéd futamára.

A nevezési listából kiderül hogy Henning Solberg szinte a teljes családjával száll versenybe, mostohafia, Pontus Tidemand mellett édes gyermeke, Oscar Solberg is versenybe száll, a 20 éves srác egy Fiestát választott társául az RC4-esek kategóriájában.

A 2017-es svéd rali előzetes nevezési listája

Lara