l1
l2


yf sfdd

 

Új színekkel és Evo2-es változattal ünnepli az M-Sport a 200. R5-ös Fiestát

Január 13.
Mi sem bizonyítja jobban a Fiesta R5 népszerűségét, mint a legyártott darabszám. Az M-Sport örömmel mutatta be 200. autóját, és egyben a következő evolúciót - itt a Ford Fiesta R5 Evo2, mely a legszebb színeket kapat erre az alkalomra :)

A történet 2013-ban vette kezdetét, amikor is az M-Sport kiadta EcoBoost motorral felszerelt első R5-ösét, melyből az idő előrehaladtával egyre többet kértek a megrendelők, és egyre népszerűbb lett szerte a világon.

2016. különösen izgalmas év volt a modell számára, hiszen 29 különböző országban 159 győzelemmel bizonyította versenyképességét a Fiesta. A 200. R5-ös bemutatására egy fekete-narancs festésű autót vonultattak fel, mely dizájn nem volt véletlen - a 2013-as Ypres ralin az első Fiestát díszítették ezek a színek, és ebből kifolyólag a tervezők a legújabb fejlesztésnek is ezeket az árnyalatokat választották ki.

2017 második negyedévére tervezik a Fiesta R5 Evo2 első bevetését, mely már egy motorfejlesztésen átesett darab lesz, nagyobb teljesítménnyel és nyomatékkal. A mérnökök további változásokat eszközöltek a hengerfejen, a kipufogón és a vezérmű részen, bízva abban, hogy egy még sikeresebb autót adhatnak át a rali világának.

Folytatva a közös együttműködést a VP Racing céggel – az új VPR5 üzemanyag is hamarosan elérhető lesz. Az üzemanyag-fejlesztők is bőven töltöttek napokat a VPR5 létrehozása felett, hiszen a finomítások mellett egy még jobb 102-es oktánszámú anyagot szeretnének biztosítani a versenyzők részére a regionális bajnokságokon.

Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója: "Folyamatosan fejlesztjük termékeinket. A tervező csapatunk ritkán pihen, és ez ezúttal is bebizonyosodott, hogy szinte éjt nappallá téve dolgozunk újabbnál újabb dolgokon. Elkötelezettek vagyunk partnereink felé, és minél versenyképesebb csomagokat szeretnénk felajánlani jelenlegi és új ügyfeleink számára. Egy szinten már elértünk eredmények tekintetében, és úgy gondolom ezzel eljött a frissítés ideje. Kétségtelen, hogy ezen időszak egyik, ha nem a legnépszerűbb és legsikeresebb autójáról beszélünk most. Amikor 2013-ban elindult a projekt, álmomban sem gondoltam volna, hogy 2017 elején legördül a kétszázadik Fiesta is. Teljes mértékben hiszem, hogy a Fiesta az egyik legjobb R5-ös a piacon, és ezt az új fejlesztés még jobban megerősíti majd. Láttunk fantasztikus eredményeket ettől az autótól, és bízom benne, hogy ez a közeljövőben az új fejlesztéssel csak gyarapodhat."

Lara