l1
l2


yf sfdd

 

Petter Solberg Volkswagennel folytatja

Január 15.
A Rally VB-ről való kivonulás után a Rallycross VB-re rakott össze egy Dream Team-et a Volkswagen Motorsport, a kétszeres világbajnok Petter Solberg és Johan Kristoffersson kapha a Polo RX Supercar­t.

A Volkswagen Svédország és a Volkswagen Motorsport támogatását élvező Petter Solberg PSRX névre keresztelt csapata az idei évben két 560 lóerős WRX Polo-val vehet részt a 12 futamos világbajnoki sorozaton.

Kettejük közül a svéd Kristoffersson már tegező viszonyba került a Polo-val, hiszen a 2016-os szezont már ezzel az autóval teljesítette.

Petter Solberg azonban idén először próbálhatja ki a német fegyvert, 2014 és 2015 rallycross világbajnoka a március 31. és április 2. között, Barcelonában megrendezésre kerülő szezonnyitó futamon mutatkozik be a Polo-val.

Mindeközben a tengerentúlon is folynak a munkálatot a Volkswagen rallycross projektjében, a GRC-ben mesterhármasra hajtó Andretti motorsport versenyzői, az elmúlt két év bajnoka, Scott Speed és Tanner Foust Volkswagen Beetle GRC legújabb fejlesztéseit teszteli az idei szezonra.

Fri