l1
l2


yf sfdd

 

A Hyundai idén a világbajnoki címre pályázik

Január 16.
Nagy reményekkel vág neki negyedik szezonjának a Hyundai Motorsport. A legújabb fejlesztésű i 20 WRC-vel és változatlan versenyzői felállással szeretnének maradandót alkotni - Hayden Paddon, Thierry Neuville és Dani Sordo a 4-es, 5-ös illetve 6-os rajtszámmal kezdheti meg a 2017-et.

Teljes mértékben felkészült a Hyundai a negyedik évadjára, mely már önmagában is extra izgalmakat tartogat az FIA drasztikus szabálymódosításainak köszönhetően. A versenyzőkkel egyidejűleg a legújabb Hyundai i20 Coupe WRC is készen áll a szezonra, melynek tizenhárom fordulójából egyet le is tudhatnak a srácok a héten Franciaország déli részén.

A teszteket sikeresen letudták a versenyzőkkel karöltve a mérnökök, tervezők, mely kilométerek során teljes meggyőződéssel mondják az alzenauiak, hogy a legagresszívebb és legversenyképesebb autót adták most ki a kezükből – teljes mértékben megfelelve a friss műszaki előírásoknak. A teljesítménybefolyásoló módosítások mellett látványos aerodnamikai elemek is díszítik az i20 Coupe-t.

Az előzetes tervek szerint a Montés felálláshoz hasonlóan a hátralévő futamokon is három autóval szeretnének pontokat gyűjteni a Hyundaiosok. Hayden Paddon/John Kennard, Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul és Dani Sordo/Marc Martí egyaránt a Hyundai Shell Mobis World Rally Team színeiben mozgolódhat majd, a 4-es, 5-ös és 6-os rajtszám alatt. A gyártói pontok tekintetében mindhárom pilóta nem érvényesítheti eredményét, csupán a két leggyorsabb gyarapíthatja a Hyundai pontjait az összetettbeli táblán.

A csapat számára 2016 a szezon az eddigi legjobb volt. A két futamgyőzelemből kiindulva idén szeretnének bajnoki címre pályázni, mely nem lesz egyszerű feladat, hiszen a Citroen, a Ford és a Toyota is szeretne beleszólni az élmezőnybeli küzdelmekbe.

Készen az első körre
A Monte Carlo rali,mely kifejezetten jó tesztelési lehetőséget biztosít minden új generációs WRC számára, idén jelentősen módosított útvonalon kerül majd megrendezésre. Természetesen az ikonikus Turini hágót nem kell hanyagolni a rajongóknak, az megmaradt a menetrendben. A Hyundai egyébként már tavaly novemberben megkezdte a felkészülést e versenyre, ahol az Alpok útjain gyakorolhattak a Montéra a versenyzők.

Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "Az idei Monte Carlo rali az egyik legizgalmasabb és egyben legkiszámíthatatlanabb futamnak ígérkezik. Minden csapat első ízben veti be az új szabályoknak megfelelően létrehozott autóját. Borzasztóan izgatottak vagyunk, és alig várjuk, hogy kiguruljunk végre a pályára. Ebben a modellben most nemcsak a szabályok találhatók meg, hanem az elmúlt három év összes tapasztalatát felhasználtuk a gyártás során. Tavaly április óta sikeresen beletettünk 6000 kilométert a tesztek során, most a Montén pedig először mutathatjuk meg autónkat versenykörülmények között. A stabil versenyzői felállás megmaradt, így teljes mértékben összeszokottan kezdjük meg a 2017-et."

Hayden Paddon/John Kennard (#4 Hyundai i20 Coupe WRC)
A kiwi srác navigátorával második alkalommal vesz részt a legendás Monte Carlo ralin. A tavalyi debütálás után idén szeretnének még több havas-jeges tapasztalatra szert tenni. "Nagyon jó formában érzem magam, és már alig várom, hogy elkezdjük az évet. A tesztek során jó volt az autó, de amíg nem gurulunk ki a szakaszokra, addig csak óvatosan vagyok optimista. Ez a futam most mindenki számára jelentős lesz, hiszen nemcsak a szezonkezdésről szól a Monte, hanem az új technikák éles teszteléséről is. Célom az, hogy sikeresen célba érjek."

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (#5 Hyundai i20 Coupe WRC)
A belga srác tavaly dobogón fejezte be a Montét, mely igazán pozitív szezonkezdésnek bizonyult. Természetesen a páros ezúttal sem szeretné lejjebb adni – az els háromban várják magukat. "Kíváncsian állok az új szezon elé. A múltban vegyesek voltak a tapasztalataim a Montéról, de tavaly sikerült megcsípnem egy dobogót. Kétségtelen, hogy nagy esemény, és látványos a rajongók számára. Bízunk benne, hogy az új i20-assal helyünk lesz az élmezőnyben."

Dani Sordo/Marc Martí (#6 Hyundai i20 Coupe WRC)
2016-ban a spanyol duó a top 6-ban fejezte be a Montés kilométereket, beleértve a powerstage második idejét is. Sordoék idén egy év végi dobogós hellyel lennének elégedettek. "Nagyon jó ötlet volt, hogy az elmúlt héten még mehettünk pár kört az új i20 Coupe WRC-vel. Alig várom a rajtot! Nagy változások mentek végbe, így ezekre most fog fény derülni, ami plusz izgalmat ad a szezonnyitónak. A csapat nagyon keményen dolgozott azon, hogy a 2017 egy sikeres szezon legyen, és bízom benne, hogy sok-sok ponttal tudom majd megköszönni a támogatásukat."

Lara