l1
l2


yf sfdd

 

Neuville állt az élre a Monte Carlo Rallyen

Január 20.
A Hyundai belga pilótája, Thierry Neuville állt az élre a várva várt 2017-es szezonnyitón, a Monte Carlo Rallye csütörtök esti nyitószakaszán Sebastien Ogier szerezte meg a második helyet, Juho Hanninen pedig a harmadikat, a 2017-es szezon azonban egy tragikus balesettel vette kezdetét.

Csütörtökön végre elkezdődött a várva várt 2017-es szezon, délután Monacóban, az ünnepélyes rajtceremóniára került sor, majd a sötétben egy 21,2 és egy 25,5 km-es gyorsasági szakasszal kezdetét vette a száguldás.

Sajnos azonban egy tragikus esemény árnyékolta be az ünnepet. Hayden Paddon a nyitó szakaszon a fekete jégen megcsúszva autójával balesetet szenvedett, miközben elsodort egy pálya szélén álló nézőt. A sérültet mentőhelikopterrel a nizzai kórházba szállították, azonban életét már itt sem tudták megmenteni, belehalt sérüléseibe.

A szervezők a szakaszt azonnal törölték, a programban maradt egyetlen pályán aztán Thierry Neuville autózta a legjobb időt, a 2017-es WRC autók közül így a Hyundai-é lett az első szakaszgyőzelem. A címvédő Sebastien Ogier 7,8 másodperccel lemaradva követi a harmadik helyen, míg a hosszú szünet után visszatérő Toyota a harmadik helyről várhatja a folytatást, Juho Hanninen Neuville mögött 15 másodperccel lemaradva érkezett célba a Yaris WRC-vel.

"Izgatottan vártam, hogy végre versenykörülmények közt is próbára tehessem az új autót, a rajtunk úgy tűnik jól sikerült." - mondta Neuville. "A pályák nagyon kemények, az autónk viszont túl lágy, nagyon sokat mozog alattunk, az időnk viszont jó lett. A java még csak most következik és van még javulnunk."

"Örülök hogy túl vagyunk a napon, kemény volt a sötétben kezdeni." - mondta Ogier. "Az elsődleges célom az volt, hogy biztonságban lejöjjünk a pályáról, ami csúszós volt, de nem annyira rossz. Néhol talán túlságosan is elóvatoskodtam, de élveztem, jó móka volt."

Pénteken három pályán hat gyorsasági szakasz szerepel a programban, ezek közül az első 10:11-kor, az utolsó 16:04-kor veszi kezdetét.

A Monte Carlo Rallye állása az 1. gyorsasági után:
1. T. Neuville/Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC 15:01.1
2. S. Ogier/J. Ingrassia, Ford Fiesta WRC +7.8
3. Juho Hanninen/Kaj Lindström, Toyota Yaris WRC +15.0
4. Kris Meeke/Paul Nagle, Citroen C3 WRC +15.8
5. Ott Tanak/M. Jarveoja, Ford Fiesta WRC +19.4
6. Elfyn Evans/Daniel Barritt, Ford Fiesta WRC +21.0
7. Craig Breen/Scott Martin, Citroen DS3 WRC +25.4
8. Dani Sordo/Marc Martí, Hyundai i20 Coupe WRC +26.6
9. J.M. Latvala/Miikka Anttila, Toyota Yaris WRC +28.4
10. A. Mikkelsen/Anders Jager, Skoda Fabia R5 58.4...

Fri