l1
l2


yf sfdd

 

Nehezebb folytatásra számít Ogier

Január 25.
Sebastien Ogier ugyan győztesként zárta az elmúlt hétvégi szezonnyitót, azonban a négyszeres világbajnok úgy véli, lesz ez még így se! Új csapatával sikeresen begyűjtötte a dobogó legfelső fokát, de a következő futamok alkalmával a versenytársak még bőven törhetnek borsot a francia orra alá.

Januárban az elmúlt hétvégén került megrendezésre a rali világbajnokság szezonnyitó futama. A Monte Carlo rali különleges szerepet töltött be az idei menetrendben, hiszen ez volt az a helyszín, ahol bemutatkoztak a legújabb generációs WRC-k, melyek közül a Ford legyőzte nagy riválisait, a Citroent, a Hyundait és a visszatérő Toyotát. Tovább fokozva az M-Sport versenyképességét – a kettős győzelemre is esélyes volt a cumbriai gyár, egészen addig, míg gyertyát nem kellett cserélnie Ott Tanaknak a Fordban, ezzel pedig átadta második pozícióját a Toyotás Jari-Matti Latvalának.

A Fiesta győzelme egyébként nem volt egyértelmű – hiszen a Citroen és a Hyundai is nyert szakaszt az új modellekkel, illetve ez utóbbi márka versenyzője, Thierry Neuville is esélyes volt a győzelemre egészen az incidenséig. A négy versenynap alatt, ahol kilométerről kilométerre változtak az útviszonyok, Ogier végig próbálkozott az élmezőnyben mocorogni, végül pedig megtette, amit meg kellett.

"Úgy gondolom, még korai megítélni bárki teljesítményét a Monte Carlo ralin mutatott eredmény alapján." - mondta Ogier. "Ahogy láthattuk, többen is domináltunk az élen, szóval kiszámíthatóbb futamon még bármi megtörténhet - ez pedig egy nagyon jó előjele az idei bajnokságnak. Ennek a sportnak nagyon jót tenne, ha pár hasonló képességű versenyzőpáros harcolna az év végi elsőségért. Most egyébként Svédország következik, nemsokára mehetünk pályát bejárni. Egész jó emlékek fűződnek a havas utakhoz, hiszen párszor sikerült nyernem, és bízom benne, hogy most a Fiestával is kőkeményen harcolhatok majd az első helyért."

Lara