l1
l2


yf sfdd

 

Jót tett Latvala önbizalmának a Toyota

Január 26.
Jari-Matti Latvala volt Volkswagenes csapattársaihoz hasonlóan az idei évet új csapatban és új autóval teljesíti. Az első benyomások nem is voltak rosszak - a finn versenyző a Toyota Yarisszal az abszolút második helyen debütált a szezonnyitó Monte Carlo ralin.

A finn pilóta és navigátora a Monte Carlo Rally utáni hivatalos sajtótájékoztatón osztotta meg érzéseit:

Jari-Matti, elégedett vagy a kezdéssel? A debütáláson egy második helyet csíptél el a Montén.

- Nagyszerű eredmény elsőre! Utoljára tavaly Finnországban volt szerencsém dobogóra állni. Az előző év utolsó pár hónapja nagyon kemény volt, de újabb motivációt kaptam jelenlegi csapatomtól. Azért jöttem ide, hogy sikeresen mozgolódjak az év során a legjobb hatban, lehetőleg hiba nélkül, bebizonyítva a Toyota versenyképességét. Lássuk be, ehhez a Montés második helyhez egy kis szerencse is kellett, de mindezek ellenére nagyon boldogok vagyunk. Külön öröm számomra, hogy ez az autó Finnországban épült, így teljesen hazainak mondható csapattal vágtam neki a szezonnak.

Mi a véleményed a Yarisról - jobb, mint amire számítottál?

- Abszolút jobb! Egyre kezesebbnek, kényelmesebbnek érzem az autót, ahogy gyűjtöm vele a kilométereket. Igaz, csak aszfalton autóztam eddig szinte vele, a felkészülés során mindössze egy nap szólt a havas körülményekről. Ugyebár ez volt az első igazi megmérettetés az elmúlt hétvégén, és az kell mondjam, sokkal nagyobb önbizalmam lett most már a Yarisszal kapcsolatosan. Az utolsó pillanatban a shakedown előtt még dolgoztak a srácok a váltón – de készen lett, és örömmel álltunk oda a rajthoz.

Milyen gondolatok kavarognak benned Svédországgal kapcsolatban?

- Nagyon izgalmas rali. Volt szerencsém kipróbálni havas úton az autót, és nagyon jónak tűnik – most pedig már csak az a kérdés, lesz-e hó Svédországban. A Yarisban van potenciál, és kíváncsian várom, bebizonyíthatjuk-e ezt a következő futamon. Természetesen a debütáló eredményből kiindulva motiváltak vagyunk, várjuk a következő rajtot.

Miikka, milyen a hangulat a csapatban?

- Amikor az első napon elkezdtük a közös munkát már éreztem, hogy ez egy igazán motivált csapat - talán annyira, mint az előző csapatunk. De külön jó érzés, hogy teljesen finn csapatról beszélhetünk. Úgy gondolom, mindenki abban a pozíciójában dolgozik, amelyik testhez álló, nincsenek gondok.

Lara