l1
l2


yf sfdd

 

Mikkelsen élvezte az R5-öst, de visszaülne a WRC-be

Január 26.
Andreas Mikkelsen az idei szezon egyik kakukktojása - a norvég fiú több év királykategória után a WRC2-esek mezőnyében kezdte meg a szezont egy Skoda Fabia R5-össel, de vajon mit tartogat számára a közeljövő?

Andreas, örömet okoztál a Skodának. Nyerni szerettek volna, és Te elérted a céljukat.

- Élvezetes menet volt, de igazából ez volt a legnehezebb Monte, amit valaha teljesítettem. Már az első szakaszon jót autóztam, és ahogy teltek a kilométerek, sikerült egyre nagyobb előnyre szert tennem kategóriatársaimhoz képest. Ki tudtam alakítani egy biztonságos időbeli rést, ami végigkövetett az egész futamon szerencsére. Nagyon boldog vagyok, hogy nyerni tudtam, és külön öröm, hogy ezzel a márkának is olyan pillanatokat okoztam, amit szerettek volna.

Azért ez igazából egészen más világ, ahhoz képest amiben az elmúlt években volt részed, Hogy éled meg a visszalépést?

- Korábban nagyobb teljesítményen működtem ez tény, de ez sem rossz! A futam előtt volt szerencsém a Skoda segítségével egy négy napos teszten részt vennem, ahol havon és jégen készülhettem fel a Montéra. Az első szakaszon slick gumikkal mentem végig, és az kell mondjam, nem sikerült rosszul. Tény és való, hogy másabb volt a helyzet a Polo WRC-vel, de élveztem a hétvégét, minden jól sikerült.

Fontos számodra, hogy versenyben maradj idén

- Bízom benne, hogy minél hamarab sikerül visszaülnöm WRC autóba. Igazából 2018-ra van olyan célom, hogy teljes szezont fussak WRC-vel gyári támogatottsággal és harcoljak a bajnoki címért. Ebben az évben szeretnék versenyben maradni és nem kimaradni a mezőnyből.

Mikor láthatunk újra WRC-ben?

- Ebben a pillanatban még nem tudok semmi pontosat mondani, de keményen dolgozunk azon, hogy ez minél hamarabb bekövetkezhessen.

Lara