l1
l2


yf sfdd

 

Mexikóváros főterére költözik a Mexico Rally

Január 28.
Költözésre és látványos újításokra készülnek a Mexikó rali szervezői. Idén a James Bond filmből is ismerős helyszínen, Zocalo-n, Mexikóváros főterén, akár 250 ezer néző szeme láttára veheti kezdetét a száguldás.

A Rally Világbajnokság észak-amerikai állomása nagy dobásra készül. A szervezők évek óta dolgoznak azon, hogy a központ közel 400 kilométerrel délre, az ország fővárosába is elvihesse a mezőnyt és úgy tűnik tervük most révbe ért. Patrick Suberville részt vett a szezonnyitó Monte Carlo ralin, ahol a gyári csapatokkal egyeztetve elfogadták az új helyszínt és az útvonal módosításokat.

"Nagyon izgatottak vagyunk, hatalmas dolog most ez a számunkra." - mondta Suberville. "A futam hatalmas népszerűségnek örvendett eddig is, de úgy kalkulálunk, hogy a változtatásokkal még több néző előtt mutathatjuk meg magunkat."

A világhírű Zocalo-n, Mexico City központi tere a maga 57.600 négyzetméteres területén közel 250 ezer rajongót képes biztonságos keretek között befogadni, a verseny csütörtök estéjén.

"Nyilvánvaló, hogy egy ilyen megmozdulás elég komoly logisztikai feladatot igényel, de az FIA és a Rally VB komisszárjától is bőven kapunk támogatást a tér elfoglalására, biztosítására. Azt hiszem, mindannyian láthattuk a James Bond - A fantom visszatér című filmjében, milyen lehetőségek rejlenek e térben. Szeretnénk valami mást belevinni a raliba és ez egy kiváló lehetőségnek tűnik." - tette hozzá Suberville.

A jelenlegi helyzet szerint tehát csütörtökön este 18:30-kor Mexikóvárosban autózhatnak egyet a világbajnokság résztvevői, majd a versenyzők charter gépekkel visszarepülnek Leonba, az autókat pedig földön szállítják a helyszínre.

A Mexikó rali egyébként híres a maratoni távjairól, és tavaly harminc év után az amerikaiak először vállaltak be egy 80 kilométeres gyorsasági lebonyolítását. A szervezők ugyan nem erősítették meg, hogy erre idén is lesz példa, de nem is tagadták.

Hasonlóval az Argentin rali szervezői próbálkoztak 2007-ben, egy évtizede a River Plate futballstadionban rendezett szakasz után, Buenos Aires-ből Cordobába utazhattak vissza a versenyzőpárosok, azonban az időjárási körülmények nem kedveztek a szoros menetrendnek, és a szakaszok többsége törlésre került.

Fri