l1
l2


 

yf sfdd

 

A Citroen és a Hyundai nem könnyítene a Volkswagenen

Február 6.
A Volkswagen jövője körül még mindig hatalmasak a kérdőjelek, és a konkurens márkák esetében is megoszlanak a vélemények a 2017-es Polo WRC homologizálásáról. A Világbajnokság jelenlegi csapatvezetői egyben azonban egyetértenek - ne legyen kivétel a homologizáció alól, még akkor sem, ha csak egy-két futamot szeretnének teljesíteni.

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek a Volkswagen Polo WRC 2017-es változatára vonatkozóan. Az FIA ezen szabályozást nem automatikusan dobja ki egy-egy csapat esetében, hanem a VW kérdéskörét érintve például megadja a terepet a konkurens márkáknak, ők mit gondolnak a Polo belépéséről, idei lehetséges rajthoz állásairól.

Citroen: "Mindenképpen jól jönne a bajnokságnak, ha több márka csapna össze, azonban minden résztvevőnek szigorúan be kell tartani a szabályokat, nem lehet kivétel, hiszen így garantáltak a körülbelül egyenlő feltételek."

Az M-Sport csapata nem adott ki véleményt a VW-vel kapcsolatosan, és külön Malcolm Wilson sem tette közzé nézeteit e témában.

A Hyundai csapatától Michel Nandan mondta el véleményét: "A gyártók nagy része elkötelezett az egész szezonra vonatkozóan, így érdekes lenne, ha a VW azon a kevés futamon, melyen rajthoz áll, elhalászná a pontokat. Lényegében nem lenne gond, de tavaly pontosan a németek támadták a Citroent emiatt a felállás miatt."

Az újonnan belépő Toyota Gazoo Racing esetében Tommi Makinen szerint mindenképpen pozitívum lenne, ha a VW megkapná a homologizációt.

Lara