l1
l2


 

yf sfdd

 

Meeke törésteszttel készült a Svéd Rallyra

Február 8.
Továbbra sem fogadja kegyeibe Fortuna a Citroen Racing brit versenyzőjét, Kris Meeke a feledhető szezonnyitó után a Svéd Rally tesztjén is felborította a C3 WRC-t

A Monte Carlo rali után felszívta magát a Citroen és bízik abban, hogy Svédországban már bizonyíthat két versenyzőjével. A kezdés azonban nem éppen a tervek szerint alakult, hiszen a futamot megelőző teszten Kris Meeke tetőre rakta a C3-ast. A brit nem tagadja, az ő hibája volt, de szeretné jóvátenni ezt a bakit egy erős eredménnyel.

Az elmúlt hétvégén a vasárnapi svéd ralira való ráhangolódás keretében Kris Meeke átrendezte az egyébként is szemrevaló Citroen C3 WRC külsejét. A franciák versenyzője mindent bele szeretett volna adni, ám a határt végül az egyik kanyarban nagyon is átlépte.

A Torsby-hoz közeli szakaszon a Citroen bukfencezett egyet. "Egyértelműen az én hibám volt." - ismerte el Meeke. "Az egyik kanyarban kicsit bátrabban fékeztem, az árokba beragadt az autó eleje és utána felborultam. Ennyi történt. Igazából egy lassú baleset volt. Ettől függetlenül a nap egész jól telt, jó eredményeket mutatott az autó."

A Monte Carlo ralin Kris Meeke egész jól kezdett, a második helyen is járt, azonban a tizenharmadik szakaszon az út szélére került, így idő előtt volt kénytelen befejezni a szezonnyitót. Most bízik abban, hogy havazással kezdődik majd a svéd futam, így a rajtpozíció igazán előnyös lenne a számára, és végig tudja nyomni a három versenynapot majd - sikeresen. "Még most is elég nehéz megítélni, milyen feltételek várnak ránk a hétvégén. A jeges felület nem feltétlen lenne kedvező, de ha esne a hó, az mindenképpen előnyünkre válna. Majd meglátjuk, mi lesz."

Lara