l1
l2


 

yf sfdd

 

Latvala állt az élre a Svéd Rallyn

Február 9.
Toyota győzelem született a svéd rali első gyorsasági szakaszán. A nézők számára látványos szinkronpályás autókázáson Jari-Matti Latvala ügyesen vette a havas kanyarokat – a finn hat tizeddel volt gyorsabb a Hyundait terelgető Thierry Neuville előtt. Harmadik helyen a belga csapattársa, Dani Sordo érkezett, akitől mindössze egy tizeddel volt csak lassabb Ott Tanak. A shakedown kiválósága, Ostberg ezúttal a hatodik.

Izgalmas körülmények között, a már hagyományosnak mondható karlstadi szinkronpályán vette kezdetét a világbajnokság második futama. A svéd rali 1,9 kilométeres részén a Toyota versenyzője, Jari-Matti Latvala nem talált legyőzőre. „Ez sokkal több, mint amit terveztem! Holnap mindenképpen jó lenne hamar megtalálnom a jó ritmust - ez segítene abban, hogy az élmezőnyben végig domináljak az utolsó méterekig." - nyilatkozta Latvala, aki a Yaris WRC-vel Thierry Neuville-t előzte be hat tizeddel.

"A délelőtt használt gumikat tettem fel most erre a nyitószakaszra is. Nem mondom, hogy jó döntés volt, de végül is annyira nagyon nem jelentett hátrányt sem. Kíváncsian várom a holnapot, remélem, jókat fogunk harcolni a srácokkal." - mondta Neuville.

Harmadikként a spanyolok kedvence, Dani Sordo tűnt fel. A Hyundai versenyzője is kiválóan autózott e rövid távon, hiszen mint sok más esetben, itt is csak egy tized választotta el az eggyel jobb pozíciótól. Őt az M-Sport észtje, Ott Tanak üldözte, aki szintén egy tized miatt kényszerült rosszabb helyre. A Fordos csapattárs, Sebastien Ogier most már egy kicsit összekaparta magát a shakedown tizenhatodik hely után – a négyszeres világbajnok ideje most egy hatodik pozíciót jelentett csütörtök este.

A WRC2-esek kategóriájában Skoda dominanciával kezdődtek meg a svéd küzdelmek - Ole Christian Veiby egy másodperccel autózott gyorsabb időt a szintén Fabia R5-öst terelgető, ám hazai színeket képviselő Pontus Tidemandtól. A Colin Crest rekorder, Brynildsen a harmadik, míg az EB aktív résztvevője, Alexej Lukjanuk egy negyedik idővel hangolódott a havas megmérettetésre.

A 2017-es svéd rali első szakaszának eredménye:
1. J.-M. Latvala/Miikka Anttila, Toyota Yaris WRC 1:34.1
2. T. Neuville/Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC +0.6
3. Dani Sordo/Marc Martí, Hyundai i20 Coupe WRC +0.7
4. Ott Tanak/M. Jarveoja, Ford Fiesta WRC +0.8
5. S. Ogier/J. Ingrassia, Ford Fiesta WRC +0.9
6. Mads Östberg/Ola Floene, Ford Fiesta WRC +1.2
7. Kris Meeke/Paul Nagle, Citroen C3 WRC +2.0
8. Elfyn Evans/Daniel Barritt, Ford Fiesta WRC +2.1
9. Juho Hanninen/Kaj Lindström, Toyota Yaris WRC +2.1
10. O. Veiby/S. Skjarmoen, Skoda Fabia R5 +2.4

Lara