l1
l2


 

yf sfdd

 

Chicherit kapja a Prodrive rallycross Renault-ját

Február 9.
Vadonatúj projekttel rukkolt elő a Rally VB-n a Subaru és MINI WRC-kről ismert Prodrive, akik ezúttal a Rallycross VB-re építettek egy Renault Megane-t, melyet az ezerarcú Guerlain Chicherit küldhet harcba a Világbajnokságon

Guerlain Chicherit egyike azon kevés versenyzőnek, aki több sportágban is próbára tette már tudását. A korábbi sí világbajnok, az FIA Cross Country Rally World Kupa győztes, a Dakar résztvevője és világrekordot megtörő francia most újabb szenvedély után nézett, és meg is találta azt – 2018-ban teljes szezont szeretne futni a rallycross világbajnokság mezőnyével.

Az új szezonra természetesen egy új autó is készül – a brit motorsport a rallycross szabályainak teljes mértékben megfelelő Renault Mégane IV-os alapjaira épülő fenevadat dob össze a francia fenegyereknek. A csapat kiléte nem titok, a Prodrive Banbury központjában épül az autó, melyet egy kétliteres turbómotorral álmodtak meg. Az új Renault Mégane RX-et az idei év második felében szeretnék bemutatni – egészen pontosan a francia Lohéac rallycross futamon, ami szeptember 1-én kerül megrendezésre. Az idei évben néhány rajthozállással egyébként tervez Chicherit, melyeken a Megane RX-et szeretné versenykörülmények között tesztelni.

A Prodrive számára egyébként nem lesz új a sportág, hiszen 2013-ban a Global Rallycross sorozatban a Mini WRX-et küldte harcba, mellyel a debütáló futamot Münchenben meg is nyerte. „Régóta szerettünk volna részesei lenni a Rallycross világbajnokság, ami most úgy tűnik, megvalósul.” – mondta el David Richards, a Prodrive elnöke. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a leggyorsabban növekvő motorsport a világon, és lehetőséget ad arra, hogy a mérnöki erényeket és tapasztalatokat kihasználhassuk. Guerlain nyilvánvalóan egy tehetséges versenyző, és várjuk a közös projektet, mely során együtt hozhatjuk össze azt az autót, melyre remélhetőleg büszke lehet jövőre."

Guerlain Chicherit hozzátette: "Szinte egy álmom vált most valóra azzal, hogy a Prodrive csapatával közösen építünk meg egy autót. Tudom, hogy egy ilyen támogatással és egy kiváló összhanggal lesz keresnivalónk jövőre a sorozatban. Bízom a Prodrive-ban, és örülök, hogy 2018-ban együtt dolgozhatunk versenykörülmények között is."

Lara