l1
l2


 

yf sfdd

 

Neuville második futamgyőzelmét is eldobta

Február 11.
Jari-Matti Latvala várhatja az élről a svéd rali zárónapját. A Toyota versenyzőjének az ölébe hullott az első hely, hiszen versenytársa, Thierry Neuville a szombati záró gyorson hibázott és eldobta az első helyet. Ott Tanak mindössze három másodperccel áll a finn mögött, míg a dobogó legalsó fokán Sebastien Ogier következik.

Hét szakasszal folytatódott szombat a világbajnokság második futama, a svéd rali. Az északiak versenyén nagyon komoly látványosságok vannak, a havas pályákon határozottan közlekedő versenyzők ma a Colin Crest-et is letudták. A híres ugratónál Mads Ostberg ugratott parádésan – mindenkinek bejött a norvég srác lendülete mindazok ellenére, hogy csak a rali 2 szabályai alapján lehetett ott a mai mezőnyben.

A nap legnagyobb vesztese az a Thierry Neuville, aki a pénteki vezetés után ma sikeresen folytatta szereplését – egészen az utolsó szakaszig. A karlstadi szuperspeciálon, mely a nap zárórésze volt, a Hyundai eleje és a kormányműve megsérült, miután eltalált egy pályazsegélyt - így a belga nem tudta már folytatni a kilométereket – trélerre került.

Helyét az a Jari-Matti Latvala vette át, aki a tizennegyedik szakaszon még 43 másodperccel mocorgott Hyundaios versenytársa mögött. Most a finn az élre ugrott, ám garantáltan nem lesz nyugodt vasárnapja, hiszen mögötte mindössze három másodperccel érkezik Ott Tanak. „Felemás napon vagyunk túl annak ellenére, hogy most az első helyen állok." - kezdte Latvala. "Reggel viszonylag jól kezdtünk, a nap folyamán akadtak gumi gondjaink, illetve voltak kanyarok, ahol úgy éreztem, mintha nehezebb lett volna a Yaris hátulja. Néhány tizedet ott is bent hagytunk, ahol Kris a pálya szélére került. Összességében rendben vannak a dolgok, holnap meglátjuk a folytatást."

A nap folyamán egyébként a tizenkettedik részt az FIA biztonsági okokból – a magas átlagsebességből adódva törölték, így a küzdelmeket a srácok a tizenharmadik, Hagsfors részen folytathatták.

Az összetettbeli második helyen tehát Ott Tanak érkezik, aki az M-Sportos Forddal igen komoly nyomást gyakorol Latvalára. Az észt fiú nem fogja könnyen adni, és vasárnapra maradt három részen biztosan borsot fog törni a finn orra alá.

Harmadikként Tanak csapattársa, Sebastien Ogier érkezik. A francia világbajnok időeredmények tekintetében kicsit beleszürkült ma a mezőnybe – nem szerzett szakaszgyőzelmet, inkább a biztos második, harmadik, negyedik időket gyűjtögeti, azonban ezek ellenére most úgy tűnik, komolyan dobogóesélyes lesz.

Kris Meeke egy fokkal szerencsésebb helyzetben van, mint a Hyundai belga versenyzője – a Citroen C3-assal rengeteg időt bent hagyott a tizennegyedik szakaszon, amikor is elszállt a fák közé, de a nézők kitartó munkájának köszönhetően visszakerült a mezőnybe, és az összetettbeli tizenkettedik helyről várja a vasárnapot.

A Svéd Rali állása a szombati versenynap után:
1. J-M. Latvala/Miikka Anttila, Toyota Yaris WRC 2:04:59.3
2. Ott Tanak/M. Jarveoja, Ford Fiesta WRC +3.8
3. S. Ogier/J. Ingrassia, Ford Fiesta WRC +16.6
4. Dani Sordo/Marc Martí, Hyundai i20 Coupe WRC +1:39.5
5. Craig Breen/Scott Martin, Citroen C3 WRC +2:04.5
6. Elfyn Evans/Daniel Barritt, Ford Fiesta WRC +3:44.7
7. Hayden Paddon/John Kennard, Hyundai i20 Coupe WRC +5:00.2
8. S. Lefebvre/Gabin Moreau, Citroen DS3 WRC +5:37.0
9. Pontus Tidemand/Jonas Andersson, Skoda Fabia R5 +6:36.7
10. Teemu Suninen/Mikko Markkula, Ford Fiesta R5 +7:52.9...

Lara