l1
l2


 

yf sfdd

 

A Peugeot visszatér a Rally EB-re

Február 13.
Újból versenybe száll a Peugeot csapata az Európa Bajnokság 2017-es szezonjában. A franciák a tavalyi, feledhető év után idén újult erővel szeretnének ott lenni kontinensviadalunk junior kategóriájában, két versenyzővel és a már ismert 208-as T16-ossal.

Az Európa Bajnokság népszerűsége nem csökken az idei évadban sem, mely tényt mi sem bizonyítja jobban, mint a francia gyár, a Peugeot visszatérése. Az oroszlánok a 2016-os, semlegesnek mondható szezon után most feltöltődve, új versenyzőt beszerezve szeretnének sikeresen mozgolódni az EB junior kategóriájában. Az újonnan érkező, 21 éves Pepe Lopez mellett a 26 éves spanyol José Suarez képviseli majd a márkát – természetesen mind a ketten egy-egy 208 T16-ost kapnak versenytársnak. Lopez-re egyébként nem véletlenül esett a választás – tavaly Franciaországban megnyerte a 208-as Rally Cup-ot.

Jean-Baptise Ley, az EB koordinátora elmondta: "Nagyon örülünk, hogy a Peugeot Akadémia ismét csatlakozik sorozatunkhoz, mely tény ráadásul két kiváló versenyző érkezését is jelenti Lopez illetve Suarez személyében. Úgy gondolom, ez a bajnokság tökéletes ugródeszka azon fiatal tehetségeknek, akik ambíciót éreznek magukban, és azt gondolják, hogy a jövőjük magasabb szinten is folytatódhat akár. A junior kategória tétje nem kicsi – aki év végén a legjobb lesz, az egy korábbi generációs WRC-ben teheti próbára magát egy 208-as EB futamon."

A Peugeot Akadémia az Európa Bajnokságban már régóta ismert - egészen pontosan 2013 óta működnek együtt a franciák a sorozattal, akik olyan tehetségeket neveltek fel a rali világának, mint Kevin Abbring, Craig Breen vagy éppen Stéphane Lefebvre.

Bruno Famin, a Peugeot Sport igazgatója: "Nagy örömmel tölt el minket, hogy idén újból részesei lehetünk az Európa Bajnokságnak. Autóink igazán tehetséges és ígéretes fiatalok kezeibe kerültek. Célunk a juniorok között az lesz, hogy e két spanyol fiúnak megadjuk a tapasztalatszerzés lehetőségét és a futamok előrehaladtával akár eredmények felmutatására is sort kerítsünk. A 2017-es fejlesztésű autókon az utolsó simításokat végezzünk, és bízunk benne, hogy versenyképességünket bizonyíthatjuk a 2017-es szezonban."

Lara