l1
l2


 

yf sfdd

 

Tanak nagyot lépett előre

Február 16.
Latvala mellett a VB szezon másik kellemes meglepetése Ott Tanak, aki Svédországban már négyszeres világbajnok csapattársát is maga mögé utasította. Ott kacérkodott a győzelemmel is, de a második hely miatt sem dől kardjába.

Ott Tanak eddig igazolta, hogy kiváló döntés volt őt idénre a gyári M-Sport csapatba, Sebastien Ogier mellé tenni, hiszen eddig egy harmadik és egy második hely a mérlege az idei szezonban, ha így folytatja Mexikóban akár az áhított futamgyőzelem is összejöhet. Ott azonban ezúttal sem szaporította a szót:

Mi futott át a fejedben, amikor beértél a vasárnapi nyitószakasz céljába?

- Már a szakasz elejétől éreztem, hogy nem lesz könnyű pálya. Elkövettem pár apró hibát, azonnal éreztem, hogy ez nem lesz tökéletes menet. Jari tényleg szárnyalt és esélyünk sem volt tartani vele a lépést, de örülök a győzelmének, és mi is elégedettek vagyunk, összességében remek hétvégét zártunk Svédországban

Monte Carlóban harmadik lettél, itt Svédországban pedig egy pozíciót javítva, másodikként értél célba. Hogyan értékeled a teljesítményedet?

- Mit mondhatnék, nagyon elégedett vagyok az idei szezonkezdettel. Nagyon jól érzem magam az autóban, a Fiesta nagyszerű autó. Persze van még vele dolgunk, de mindannyian tisztában tudjuk merre kell tartanunk, úgyhogy nyomjuk tovább!

Mely területek azok, amelyeken szerinted még dolgoznotok kell?

- Mindenképpen gyorsulnunk kell és még közelebb kell kerülnöm az autóhoz. Eddig nagyon boldog vagyok, mert tavalyhoz képest úgy érzem, rengeteget fejlődtem. Örülök az autót születésétől fogva ismerem, hiszen már nagyon jól ismerem, de van még hova fejlődni.

Fri