l1
l2


 

yf sfdd

 

Ogier: "Jó látni Latvalát újra mosolyogni"

Február 17.
Idén eddig három versenyző váltogatja egymás a dobogón, Sebastien Ogier egy futamgyőzelem után egy harmadik helyet villantott Svédországban. Két futam után a dobogó második fokáról várja a murvás folytatás, ami miatt egyáltalán nem bánkódik, sőt!

Seb, meg tudod mondani, mi történt a Svéd Rally utolsó napjának reggelén?

- Bevallom, pályafutásom egyik leghülyébb hibáját követtem el. Rögtön az első kanyarban, a rajt után 50 méterrel elkaptam egy hófalat, megforogtam és lefulladt a motor, újra kellett indítanom, úgyhogy rögtön éreztem, hogy elszállt az esélyem a győzelemre. Összességében azt mondhatom, kemény hétvégén vagyunk túl, de elégedett és boldog vagyok, mert 19 ponttal gazdagabbak lettünk, ami sokat ér a bajnokságban.

A bajnokság most murvás pályákra vált, próbáltad már a Fiestát murván?

- Nem, még nem volt szerencsém hozzá. Ugyebár, hogy későn lett csapatom, a tesztlehetőségek szinte elúsztak, és egy kicsit hátrányba kerültem versenytársaimmal szemben. Még mindig keresem a tökéletes beállításokat az autón, de elnézve az eddigi eredményeket nem lehet okom a panaszra, hiszen a legjobb felkészülés hiányában is jól állunk. Egy remek alapot építettünk fel, meglátjuk Mexikó mit tartogat számunkra, bízunk benne hogy onnan is pontokat tudunk majd hozni.

A powerstage-n Jari-Matti borzasztóan gyors volt. Meglepődtél rajta?

- Bevallom őszintén, nagyon jó volt látni a teljesítményét, és hogy volt csapattársam újra szárnyal. Én ezúttal nem adtam ki magamból a maximumot, mert inkább vesztek itt pár pontot, de szerettem volna elkerülni, hogy Mexikóban nekem kelljen az élről rajtolni. Egy autó nem nagy differencia, de azért mégis jelent valamit, hogy valaki ment már előttünk a pályán. Mindezek mellett szeretném megragadni az alkalmat, és gratulálni Tommi Makinen-nek és az egész Toyota csapatnak, Jari-Mattinak és Miikka-nak mert nagyszerű győzelmet arattak, bevallom egy kicsit meglepték a mezőnyt, hogy már az első versenyeken ilyen jól teljesítenek. Jari-Mattival nagyszerű időket töltöttünk együtt, és örülök, hogy ismét úgy látom mosolyogni mint régen!”

Fri