l1
l2


 

yf sfdd

 

Stohl kétautós csapatot indít a Rallycross VB-n

Február 23.
Ütős csapattal nevez a Rallycross VB 2017-es szezonjáró Manfred Stohl csapata, sógorunk két Fiestát készít fel az idei pontvadászatra, a 2010-es Európa Bajnok orosz Timerzjanov mellett a lett Janis Baumanis jut szóhoz.

Tavaly ősz óta az osztrák autós világban komoly téma Manfred Stohl jövője, illetve csapata – vajon, hogyan és hol folytatja majd pályafutását? Ahogy közeledett a rallycross VB 2017-es nevezési zárlata, egyre fokozódott a remény, hogy Stohl itt igyekszik maradandót alkotni csapatával. Immár pedig hivatalosan is közzétette az osztrák a hírt STARD nevezetű csapatával rögtön két autóval lép be a sorozat vérkeringésébe 2017-ben.

Természetesen nem kell meglepődnünk, nem Stohl fog beülni a versenyautóba, hanem STARD csapatát fogja irányítgatni az idei évben. Két nagyszerű pilótát választottak az osztrákok ki a saját fejlesztésű Fiesta RX-esekre. Az egyik Ford-ban a lett Janis Baumanis, míg a másikban az orosz Timur Timerzjanov foglal majd helyet. Stohl egyértelműen minden témában kiveszi majd a részét, hiszen az autó szervizelését, karbantartását és egyéb logisztikai folyamatokért is a STARD lesz a felelős.

A csapat-építkezés azonban itt nem áll meg, hiszen a STARD mögött ott áll a háttérben az egész Stohl csoport, akik azt a Stohl Racing-et is kezelték, mellyel ralis berkekben bizonyított az osztrák. Manfred Stohl egyébként kétszáz világbajnoki futamot tudhat maga mögött, illetve két évvel ezelőtt a ralicross-ban is tett próbát, mint versenyző. Most pedig pozíciót váltva a STARD csapatfőnökeként tűnik fel az idei szezonban.

Lara