l1
l2


 

yf sfdd

 

Mexikó nagy dobásra készül

Február 25.
A Rali Világbajnokság következő, márciusi állomása nemcsak a szezon első murvás megmérettetése lesz, hanem az egyik legizgalmasabb programot is ígéri. A mexikóiak nagy reményekkel várják a fővárosi banzájt, melynek helyszíne a James Bond filmek rajongói számára is ismerős lehet.

Hatalmas tömeget várnak az ikonikus Zócalo térre, mely helyszín a James Bond filmek, egészen pontosan A Fantom visszatér részben tűnik fel - Mexikóváros szépséges tere. A világbajnokság harmadik állomásának nyitószakaszát nemcsak a helyszínen, hanem televízióban is követhetjük – március 9-én, helyi idő szerint csütörtökön este. Jelen pillanatban az elmúlt 45 év legizgalmasabb pár óráját ígérik a futam szervezői.

Mexikóvárost nemcsak a rali rajongók gyarapítják majd március 9-étől kezdve, ugyanis a világ legnépesebb városainak top 10-es listáján is megtalálható, így nagy esélyt látnak a szervezők arra, hogy olyan nézők is bőven megfordulnak majd a téren, akik majd csak ismerkednek a rallysporttal.

Az aszfaltos bemelegítés egy 1,57 kilométeres részen lett kijelölve, mely a legendás főtér mellett a környező utcákat is érinti. A legújabb fejlesztésű WRC-k hanghatásai így sokkal durvábbak lesznek a szűk utcák, és az épületek miatt. Ezt a kört a srácok kétszer fogják teljesíteni egyébként.

A csütörtöki parádé után nem kevesebb, mint 400 kilométeres utazás következik - a versenyzők és az autók észak-nyugat felé veszik az irányt León városába, mely a futam központja lesz.

"Nagy örömmel tölt el, hogy egy ilyen rendezvényt köszönthetünk Mexikóváros útjain. Az ország igazán nagy szenvedéllyel tekint az autó- és motorsportra - a Forma 1, a WEC mellett a Rally VB is hatalmas népszerűségnek örvend." - mondta a rali főszervezője, Patrick Suberville. A Zócaló téren helyi idő szerint este 8-kor kezdődik a harc, melyet a Fox Sport mellett a wrcplus.com-on is követhetnek azok a nézők, akik nem tudnak ellátogatni Mexikóba."

További szakaszok kerülnek még terítékre élő közvetítés gyanánt – szombaton, azaz március 11-én 11 órakor, vasárnap pedig délben (helyi idő szerint), a powerstage pluszpontjainak alakulását is élő egyenesben nézhetjük.

"Mexikóváros több, mint 20 millióan élnek, mindemellett pedig 1973-tól, a Rally VB rajtjától fogva aligha volt ehhez hasonló városi rendezvényünk. Biztos vagyok benne, hogy a Rally VB versenyzői olyan produkcióval rukkolnak elő mint James Bond." - mondta Oliver Ciesla, a sorozat komisszárja.

A világbajnokság harmadik állomása március 9-én, csütörtökön veszi kezdetét. A versenyzőpárosok 19 szakaszban mérhetik össze tudásukat, mely pontosan 370,46 versenykilométert jelent.

Lara