l1
l2


 

yf sfdd

 

Megújul a Lengyel Rally

Március 1.
Idén sem ülnek babérjaikon Kelet-Európa egyelten Rally VB futamának rendezői  - a világ második legrégebbi versenye, a lengyel rali idén több új szakasszal is előrukkol, bízva abban, hogy az eddig is közkedvelt esemény még több nézőt vonz majd 2017-ben. A legnagyobb durranás a zárszó lehet, hiszen a powerstage új helyre költözik, melyet természetesen a televízióban is követhetünk.

2017. június 29-én Lengyelország északi részén, Mikolajki-ban rajtol el a világbajnokság mezőnye a nyolcadik futam keretében. A rendezvény egyik legnagyobb változása a powerstage helyszínében lesz – a kifejezetten sikeres 2014-2015 Baranowo powerstage után idén a központtól északkeletre, a Paprotki szakaszon került kiírásra a bónusz pontok eldöntése. Tavaly a zárófejezet szerepét egyébként Sady töltötte be, amit idén sem kell hanyagolnunk, hiszen csütörtökön reggel ott kezdenek a srácok a shakedown keretében.

Közép-Európa egyik legnépszerűbb murvás megmérettetése idén kettő új gyorsaságival kedveskedik, míg a versenytáv egyharmada az elmúlt évben nem került teljesítésre, de ismerhetik a párosok. „Az idei évben próbáltuk az útvonalat úgy alakítani, hogy a központhoz viszonyítva 100 kilométeren belül legyenek a szakaszok, így további ideiglenes szolgáltatások költözésére nem kell gondolnunk." - mondta a verseny igazgatója, Jarosław Noworól.

A csata tehát június 29-én csütörtökön kezdődik reggel 8 órakor a shakedown-nal, míg este a szokásos szinkronpályás Arénában tudhatják le a srácok az első szakaszt, mely mellett a szervízpark kerül felállításra. Maga a péntek változatlan marad az előző felvonáshoz képest – két azonos kört teljesíthetnek a párosok Mikolajki-tól északkeletre, majd újból az arénában zárják a napot. Szombat a leghosszabbnak ígérkezik, több mint 164 versenykilométerrel, mely részek közel lesznek az orosz enklávéhez és egyben Kalinyingrádhoz is. Vasárnap az új Orzysz szakasz és a shakedown helyszíne mutathat érdekességeket. A futam teljes versenytávja 338,34 lesz, mely 23 szakasz lesz lebontva.

Lara