l1
l2


 

yf sfdd

 

Rallycross VB 2017 nevezések

Március 7.
Megérkezett a Rallycross Világbajnokság 2017 szezonjának nevezési listája– melyen a címvédő, Mattias Ekström , Petter Solberg és Sebastien Loeb mellett egy magyar versenyző is harcba száll, Lukács Kornél egy Kia Rio-val, Gigi Galli csapattársaként próbál szerencsét.

A Rallycross Világbajnokság egyre nagyobb népszerűségét bizonyítja az is, hogy a gyári támogatottságú Audi csapata 2017-ben egy harmadik autó bevetésével is számol. A német márka harmadik autóját a tizenkét fordulós világbajnokság keretében a lett Reinis Nitiss fogja irányítani. A Peugeot-Hansen gárdája szintén három járgánnyal szeretne maradandót alkotni a VB-n – Kevin Hansen mellett Sebastien Loeb és Timmy Hansen hozhat értékes pontokat a svéd központú csapatnak.

Új csapat is születik, hiszen idén összeáll a kétszeres bajnok, Petter Solberg és a svéd Johan Kristoffersson, akik a PSRX Volkswagen színe alatt versenyezhetnek egy-egy Volkswagen Polo RX Supercarral, melyet Hannoverben fejlesztettek.

Az MJP Racing Team Austria (korábban World RX Team Austria) két versenyzővel, Kevin Erikssonnal és Timo Scheiderrel nevezett be, akik egy-egy Ford Fiesta Supercart kaptak. Eriksson – aki tavaly a német RX bajnok volt – az Olsbergs MSE bandából igazolt át, míg a DTM bajnok, Scheider először megy teljes szezont a sorozatban.

A STARD, ahogy azt korábban is megírtuk már, új alakulatként csatlakozik a sorozathoz, Manfred Stohl szárnya alatt. Az osztrákok két versenyzőt neveztek be, a lett Janis Baumanis és az orosz Timur Timerzyanov egy-egy Fiestával szeretne mozgolódni az élmezőnyben.

A fenegyerekek továbbra is a sorozat tagjai lesznek – a Hoonigan csapata Ken Blockra és Andreas Bakkerudra számíthat, akik Ford Focus RS RX-szel okozhatnak izgalmakat.

Mindezen nevezők mellett további hat önálló nevezés érkezett be az FIA-hoz. Ide tartozik például a brit Guy Wilks, aki egy 2016-os Volkswagen Polo-val harcolhat meg a pontokért.  Magyar részről is akad érdekesség, hiszen az ORB-t, és rali VB futamokat megjárt Lukács Kornél egy Kia Riora vált. Csucsu csapattársa egy igazán tapasztalt olasz versenyző, Gigi Galli lesz.

A 2017-es Rallycross VB nevezési listája

Lara