l1
l2


 

yf sfdd

 

Hadik András Ausztriában kezdi a szezont

Március 9.
Hadik András az elmúlt szezonban az ORB Bajnokság összetettbeli második helyének örülhetett. A Ford Fiesta R5-öst terelgető borsodi pilóta ezen eredményen felbuzdulva vajon egy még előkelőbb pozícióra törekszik a 2017-es évben, vagy esetleg másfelé kacsingat? A tervekről kérdeztük.

Hogyan töltötted az elmúlt heteket, hónapokat? Jutott idő pihenésre, feltöltődésre? Mi az, amivel igazán ki tudod kapcsolni a hétköznapokat?

- Sok idő nem jutott a pihenésre, kivéve talán karácsonykor a családommal otthon töltött pár napot. A téli időszakban is jártunk versenyekre Magyarországon és külföldön egyaránt, hiszen a két Fordból az egyiket bérbe szoktam adni. Valamint a csapatban versenyző Subarus pilóta autóját is a HADIK Rallye Team szervizeli, így vele pedig a Szilveszter rallyn voltunk. Ezen kívül próbáltunk fejleszteni is, új szerviz teherautót vásároltam, s bőven akad rajta munka az átalakításával kapcsolatban.

Milyen érzések kavarognak benned, ahogy visszagondolsz a 2016-os szezonra?

- Vegyes érzések, hiszen megjártuk a poklot, de év végén mégis dobogóra állhattunk. Ez az abszolút második hely a tények tükrében figyelemre méltó, de persze nem így terveztem...

Gondolom jó érzés volt átvenni a dobogó második fokáért járó díjat év végén, de maradt e benned hiányérzet a szezonnal kapcsolatban?

- Mindenképpen, hiszen egyel előrébb szerettem volna végezni a bajnokságban.. :)

Az autót magadénak érzed-e már, vagy még van javítanivaló a kapcsolatotokon?

- Úgy gondolom, hogy elég sok tapasztalatom van már vele kapcsolatban, ismerem a beállításait, egész jó időket is tudok vele autózni, ha minden klappol. De elképzelhető, hogy maradt még benne tartalék, azt idén akkor megpróbálom kihozni belőle.

Várható e valamilyen újdonság az idei évben autó téren, vagy marad minden a régiben?

- Minden marad a régiben, nagyon szeretem ezt az autót, egy élmény vele minden versenykilométer.

Az évek során komoly csapatot sikerült felépítenetek, mik az idei célkitűzések hol lesztek láthatók 2017-ben, és milyen célokkal vágtok neki az szezonnak? Milyen mezőnyre számítasz az ORB-ben idén?

- Én a Forddal az Országos Magyar Rallye Bajnokságban szeretnék indulni, de az évet Ausztriában kezdem a Rebenland Rallyen. Nem jártunk még ezen a versenyen, így nagyon várjuk ezt a megmérettetést. Tervben van még szlovák futam is, rettenetesen sajnálom viszont, hogy több versenyünk is egy időpontban kerül megrendezésre. Ez nem csak a saját versenyzésem szempontjából szerencsétlen helyzet, hanem így autót se tudok vinni bérbe a szlovák bajnokságba. Remélem jövőre jobban odafigyelnek erre a rendezők!!!!

- Az ORB mezőnye itthon a hallottak alapján jócskán megváltozik, legalábbis az élmezőny autófelhozatala. Természetesen mi is latolgattuk, hogy hány darab R5 autó indul idén, s kíváncsian várjuk, hogy ki hova fog vele beférni!

Lara