l1
l2


 

yf sfdd

 

Neuville nyerte a mexikói bemelegítést

Március 9.
Úgy tűnik Thierry Neuville és az i20 WRC gyorsaságára murván sem lehet panasz, ugyanis a Hyundai belga pilótája autózta a legjobb időt a Mexico Rally hivatalos tesztjén, megelőzve Sebastien Ogier Fordját és Kris Meeke Citroenjét.

A hagyományoknak megfelelően csütörtök reggel a hivatalos teszttel vette kezdetét a szezon első murvás versenye, a Mexico Rally. A maga nemében, pártalan ez a verseny, hiszen sehol máshol nem kell megküzdeni ekkora tengerszint feletti magassággal mint Mexikóban, a versenyzőpárosok így komolyan vették a bemelegítést, amiben segítségükre volt az is, hogy nem kellett spórolniuk az abroncsokkal.

A verseny egyik kulcskérdése, Thierry Neuville teljesítménye lesz, aki az első kettő, téli körülmények között megrendezett versenyen rendkívül gyors volt, azonban két apró egyéni hiba miatt két magabiztosnak tűnő győzelmet engedett ki a kezéből Monacóban és Svédországban. Nos eddig úgy tűnik Neuville és az i20 WRC murván is pokolian gyors, hiszen a belga versenyző autózta a legjobb időt a bemelegítésen, a belga fiú csaknem két másodperccel volt gyorsabb a tesztet másodikként záró Sebastien Ogier előtt.

A verseny másik talánya, hogy ki derül e mire képes a Citroen idei fegyvere, nos Kris Meeke fél másodperccel maradt el Ogier mögött és szerezte meg a harmadik helyet. A világbajnoki ponttáblázat éllovasa, Jari-Matti Latvala a negyedik helyen zárt, 3 tizeddel Meeke mögött, akit újabb három tizeddel lemaradva Hayden Paddon követ.

Rally Mexico shakedown eredmények, Top 10:
1 Neuville 3:45.8
2 Ogier 3:47.5
3 MEEKE 3:48.0
4 Latvala 3:48.3
5 Paddon 3:48.6
6 Sordo 3:48.7
7 Evans 3:48.9
8 LEFEBVRE 3:50.6
9 Hänninen 3:50.7
10 Bertelli 4:00.7

Fri