l1
l2


 

yf sfdd

 

Neuville irigyli igazán Meeke-t

Március 14.
Ha valaki, hát Thierry Neuville tudja, milyen érzés elveszíteni egy zsebben lévő futamgyőzelmet, hiszen Monacóban és Svédországban egy-egy apró hiba miatt lett oda a siker. Neuville szerint az ő két hibája együtt sem volt akkora, mint Meeke-é Mexikóban, aki azonban a szerencse faktor miatt így is győzni tudott, de Mexikóban a a belga is jó útra lépett.

Thierry, értékes pontokat szereztél az összetettbeli helyeddel és a power stage eredménnyel. Voltak gondok a hétvégén?

- Az eredményeket figyelembe véve azt mondhatom, hogy elégedett vagyok. De, nem százszázalékosan! Célom a győzelemért való harc volt, azonban mi problémába ütköztünk az első szakaszon. Ezt követően a csapat nagyszerű munkát végzett a szervizben majd egész jó ritmust csíptünk el, és olyan nagyon sok időt sem vesztettünk. Külön örülök a power stage első helynek, melyért megkaphattam a plusz 5 pontot.”

Elégedett voltál a sebességgel?
Az autónk igazán gyors, ha megnézzük az időeredményeket, akár a feltételek függvényében is. A hétvégén több különböző jó teljesítmény is volt - a Citroen, a Ford és a Hyundai is nagyjából fej-fej mellett volt képes haladni. Számunkra most az elsődleges cél az volt, hogy pontokat szerezzünk, és megnyerjük a power staget. Bízom benne, hogy a sikeres menetelés tovább folytatódhat."

Láthattuk a reakciódat az élő közvetítés során, amikor Kris lement az útról. Mit gondolsz az esetről?

- Valójában tényleg nem tudom. Ha az utolsó két futamra gondolok szerintem sokkal szerencsétlenebb vagyok, mint Kris ezzel az egy hibával. Megérdemelte a győzelmet és gratulálok neki!"

Nicolas, elégedett vagy a hétvégi teljesítménnyel és eredménnyel?

- Boldogok lehetünk ezzel a teljesítménnyel. Úgy érzem, az első két futam eredménye nem a valóságot tükrözte. Az autó gyors, és Thierry-n lehetett látni, hogy élvezi a vezetést. A java azonban még hátra van az évnek…”

Lara