l1
l2


 

yf sfdd

 

Az EB címre hajt Lukjanuk

Március 16.
Alex Lukjanuk egy rövid VB-s kitérő után visszatér a Rally EB-re – az orosz versenyző az azori-szigeteki megmérettetésen megkezdi menetelését az EB mezőnyével, bízva abban, hogy a bajnoki címért sikeresen harcolhat majd a megújult külsőben pompázó Fiestájával.

Alexej Lukjanuk neve már szinte egybeforrt az Európa Bajnoksággal, éppen emiatt az orosz az előző szezon végén még úgy gondolta, hogy a 2017-es éve a világbajnokság WRC2-es kategóriájában fog eltelni. A menetrend azonban megváltozott, így a hónap végén az EB első futamán már harcba száll a pontokért az Azori-Szigeteken.

"Újra kezdjük az EB-t, és harcolni fogunk a végső győzelemért." - mondta az orosz. "Az év elején megpróbálkoztunk a világbajnoki szerepléssel, azonban támogatók hiányában nem tudjuk beteljesíteni vágyainkat ezen a szinten. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült ez a vonal, de most már eldöntöttük, hogy európai szinten folytatjuk. Ígéretes versenytársakkal lesz tele idén a mezőny, kíváncsian várom, milyen eredménnyel tudjuk megkezdeni 2017-et."

Navigátora továbbra is Alexey Arnautov lesz, Ford Fiesta R5-ösét pedig a H-Racing készíti fel, mely idén új színeket kap. "Az első két futamon biztosan különös színekkel rajtolunk majd el." - magyarázza Lukjanuk. "Helyt kap az autón a Rosgosstrakh (RGS), mely mellett természetesen az eddigi támogatóink is ott lesznek."

Lara