l1
l2


 

yf sfdd

 

Paddon Sanremoba viszi az R5-ös Hyundait

Március 16.
Korzikai felkészülésként utazik Hayden Paddon a március 29-én kezdődő Sanremo Ralira. A kiwi srác nemcsak navigátor, hanem autó téren is kipróbál valami újat - a gépezet egy Hyundai R5-ös lesz és azzal a Seb Marshallal jelentkezett az olasz megmérettetésre, aki augusztusban kerül majd véglegesen Paddon jobbjára.

A mexikói VB futam után a hónap végén Hayden Paddon egy új generációs Hyundai i20 R5-ösbe ülhet bele a 2017-es Sanremo rali keretében. Az autót különösen nagy érdeklődés övezi, hiszen ez lesz az a futam, ahol az új R5öst dizájnt bemutatják az alzenauiak.

Az esemény az olasz bajnokság második fordulóját jelenti, Paddon számára pedig nemcsak egy aszfaltos megmérettetés lesz, hanem felkészülés a soron következő korzikai VB-re. A napokban a kiwi srác még a WRC-t teszteli, de amint befejezi a kilométereket, azonnal vált a R5-ösre való hangolódásra. Nem véletlen, hogy Paddon nagy hangsúlyt fektet az aszfaltra felkészülésre, hiszen számára a murva a biztos talaj, így mindent elkövet annak érdekében, hogy minél hasznosabb tapasztalatokat szerezzen e talajtípuson is.

Segítségére ezúttal nem honfitársa, John Kennard lesz, hanem az a Seb Marshall, aki augusztusban, a német futamtól kezdve fogja segíteni Paddon versengését. Az újonnan összeállt páros bízik abban, hogy a sanremoi kilométerek csak előnyükre válhatnak majd összeszokás terén is. Marshall kifejezetten tapasztalt R5-ös terén, hiszen a fejlesztések során folyamatosan végigkövette az autó alakulását a tesztpilóta, Kevin Abbring jobbján.

A március 29. és április 2. közé tervezett versenyen egy másik Hyundai-os fiú, Chewon Lim is rajthoz áll, aki a márka által nemrég hivatalosan is bemutatott tehetséggondozó program keretében élvezheti az alzenaui hátszelet.

Hayden Paddon: "Nagyon várom már, hogy először rajthoz állhassak a Sanremo ralin. Rá egy hétre a korzikai VB futam következik, emiatt úgy gondolom, hogy ez a helyszín kiváló felkészülési lehetőséget biztosít nekem. Hasonlít Korzikához, hiszen nagyon sok technikás kanyar van itt is, természetesen aszfalton. Az olasz versenyzők ismerik az útvonalat, így most nem feltétlen az eredmény lesz a középpontban, hanem a tapasztalatszerzés illetve az autó fejlesztése. Szeretnék minél több időt a volán mögött tölteni, és magabiztosabb lenni aszfalton. Nemcsak az R5-ös lesz új számomra, hanem Seb is először lesz segítségemre, és remélem, hogy már most elkezdhetjük a közös jövő építését."

Andrea Adamo, a Hyundai Ügyfélosztályának menedzsere: "Örülünk, hogy Hayden Paddon segítségével lehetünk részesei az olasz bajnokság második futamának. Ez egy kiváló lehetőség lesz, hogy a leendő ügyfeleink jobban szemügyre vegyék autónkat, és hogy egy királykategóriás versenyzőtől is néhány ötletet kapjunk, miben fejleszthetnénk még tovább az R5-öst. Egyébként több Hyundai R5-ös is a mezőny része lesz, így március végén mozgalmas hétvége elé nézünk."

Lara