l1
l2


 

yf sfdd

 

Rovanpera Olaszországban, Peugeot-val folytatja + videó

Március 16.
A világ legerősebb nemzeti bajnokságaiban pallérozódhat idén Kalle Rovanpera, az immár lett bajnok a finn pontvadászat után a Peugeot Sport Italia és a Pirelli jóvoltából az olasz nemzeti bajnokságban is rajthoz áll egy Peugeot 208 T16-tal.

Azok után, hogy szemtelenül fiatal kora ellenére idén a finn bajnokságban győzelemmel mutatkozott be Kalle Rovanpera, márciusban Európa déli része felé veszi az irány és rögtön két versenyen is rajthoz áll. A Pirelli támogatásával és egy Peugeot 208 T16-ossal - kezdésnek most hétvégén bizonyíthat az olasz legenda Paolo Andreucci csapatában.

Kezdetben még csak pletykaszinten merült fel a fiatal Rovanpera olasz bajnokságban történő rajthoz állása, a napokban azonban az északiak megerősítették, hogy a még csak 16 éves fiú igen is az olaszoknál szeretne mozgolódni 2017-ben. Az események gyorsan zajlanak, hiszen márciusban már két futamon is ott lesz Rovanpera - a most következő hétvégén a Rally del Ciocco után a március 30-án kezdődő Rally di Sanremorol sem fog hiányozni.

A finn fiú megállapodást kötött a Peugeot Sport Italia-val, illetve a Pirelli támogatása mellett még egy olyan tapasztalt csapattársat is kap, mint Paolo Andreucci.

"Borzasztóan hálás vagyok elsősorban a Pirellinek, hogy segítségemre volt egy ilyen nagy lehetőség elérésében." - mondta el Kalle. "Most az elsődleges célom az lesz, hogy hasznos tapasztalatokat szerezzek aszfalton. Paolo személyében nemcsak egy csapattársra, hanem nagyszerű tanárra is találtam, már most sok okosságot mondott nekem."

A Pirelli vezetője, Terenzio Testoni üdvözölte a fiatalt a márka szárnya alatt: "A Pirelli célja, hogy támogassa a fiatalokat, és meggyőződésem, hogy Kalle a jövő bajnoka. Csapattársa, Paolo is egy kiváló, tapasztalt versenyző, akinek a közreműködésével akár a vártnál hamarabb is meglepetést okozhat Kalle."

A 40. Rally del Ciocco e hét péntekén, azaz március 17-én veszi kezdetét a délután 1 órakor rajtoló shakedownnal, míg ugyanezen a napon a futam legelső gyorsaságiját is letudják a nevezők este fél 7-től. A hétvége első napján, szombaton a legkeményebb nap vár a párosokra - reggel fél 8 és este fél 9 között tizenkét szakasz dönt az időeredményekről, míg vasárnap négy szakasz döntheti el a dobogós helyezések sorsát. A mezőnyre nem lehet panasz, 13 R5-ös autó mellett két S2000-es is versenybe száll.

Lara